1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DEV-İŞ: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplumsal meşruluğu yok”
DEV-İŞ: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplumsal meşruluğu yok”

DEV-İŞ: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplumsal meşruluğu yok”

Felek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplumsal meşruluğu olmadığını savundu.

A+A-

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev- İş) Başkan Vekili Hasan Felek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplumsal meşruluğu olmadığını savundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, hayat pahalılığı ve dövizdeki yükseliş karşısında yapılan artışın yetersiz olduğunu kaydeden Felek, “Bu ülkede asgari ücret diye bir şey yoktur, açlık ücreti vardır” ifadelerini kullandı.
Yeni asgari ücretle hükümetin sermayenin yanında olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Felek, “Asgari ücret belirleme komisyonunun hiçbir toplumsal meşruluğu yoktur” diyerek, şöyle devam etti:
“Komisyonda bulunan İşçi Federasyonu, asgari ücretliyi temsil etmemektedir. Komisyon bu haliyle emekçiler için yaşanabilir bir ücret belirleme niteliğine de sahip değildir.
Dev-İş olarak asgari ücret yasasının şeklinin ve içeriğinin değiştirilmesini, aynı zamanda sektörlere göre Toplu İş Sözleşmesi düzenine geçilmesini, komisyonda asgari ücretliyi temsil edecek bir yapının oluşmasını ısrarla talep etmekteyiz.
Asgari ücret komisyonu ve asgari ücret yasası bu haliyle her yıl aynı senaryonun tekrarından başka bir işe yaramayacak. Emekçilerin yaşam standardını yükseltmeyeceği gibi, gittikçe zorlaşan hayat karşısında da durumlarını iyileştirmeyecektir.”  TAK

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur