1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dev derbide Geri Sayım
Dev derbide Geri Sayım

Dev derbide Geri Sayım

Süper Lig’de haftanın maçında Yenicami ile K.Kaymaklı yarın saat 14.00’de Atatürk’te karşılaşıyor

A+A-

Hüseyin KIRAL

K-Pet Süper Lig’in 11. hafta maçında lider Yenicami ile ikinci sırada ki Küçük Kaymaklı takımları karşı karşıya gelecek.Ülkenin en önemli derbi maçlarından biri olan Yenicami – Küçük Kaymaklı karşılaşması yarın Lefkoşa Atatürk Stadı’nda saat 14.00’da başlayacak.
Bu önemli maça orta hakem olarak Fehim Dayı atanırken, yardımcılıklarını Evren Karademir ile Hüseyin Eyyüpler yapacak.

Karşılaşmada lider Yenicami’den takımı kaptan Serkan Önet cezası nedeni ile Uğur Sönmez’de sakatlığı nedeni ile sahada ki yerlerini almazken, Küçük Kaymaklı’da ise sakatlığı devam eden Çağrı Kıral’ın oynayıp oynamaması maç günü belli olacak.

Turan Altay:“ Böylesi önemli bir maçı gece oynamak istiyorduk”
Küçük Kaymaklı ile mücadele edecek olan lider Yenicami dün yaptığı son antrenmanla maç saatini Lefkoşa Merit Hotel’de beklemeye başladı. Yenicami Teknik Direktörü Turan Altay karşılaşmanın üç ihtimalli bir maç olduğuna dikkat çekti. Altay, Karşılaşmayı kaybedenin aslında bir şey kaybetmeyeceğini söylerken, bu maçın dışında oynanmamış daha 15 maç olduğunu söyledi.

Yenicami Teknik Direktörü Turan Altay, takımının 10 haftada ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu ve sezon öncesi belirlenen hedefe ulaşıldığını belirtti. İlk yarının sonuna kadar minimum yedi puan daha beklediklerinin altını çizen Altay, “Bu yedi puan 9 puan da olabilir” dedi.

Fırat Canova, “3 puan farkının açılmasına müsaade etmeyeceğiz”
Hazırlıklarını dün Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda tamamlayan Küçük Kaymaklı takımı da maç saatini Golden Tulip Hotel’de beklemeye başladı.
Yapılan son idmanda konuşan Küçük Kaymaklı teknik Direktörü Fırat Canova, lider Yenicami’nin üç puan gerisinde olduklarını ve oynanacak olan maçta aradaki puan farkının açılmasına müsaade etmeyeceklerini söylerken, takımının puan farkını eşitleyecek oyunu ortaya koyacağından emin olduğunu söyledi.

Fırat Canova, takımı Küçük Kaymaklı’nın ortaya koyduğu futboldan memnun olduğunu ancak üçüncü bölgede görev yapan futbolcularının uyum sorunu yaşadığının altını çizdi.
Tansel ve Kingsley’in takıma sonradan dahil olduğunu, 5-6 tane genç oyuncuyu A takım kadrosuna aldığını, bu kadronun da daha tam anlamı ile istenilen seviyeye gelmediğini belirten Canova, rakipleri Yenicami’nin gücünü bildiklerini ve ileride baskı kurmayı başarmaları halinde maçtan galibiyetle ayrılacaklarına inandığını söyledi.

 

FUTBOLCULAR NE DEDİ...

YENİCAMİ FUTBOLCULARI

Esin Sonay; “Eski takım arkadaşlarıma başarılar dilerim. Takım olarak çok iyi durumdayız ve çok iyi hazırlandık maçı kazanıp yolumuza devam edeceğiz”.

Adil Uçar; “Sezona iyi başladım ancak son üç haftadır normal performansımın altında oynuyorum, ancak bu önemli maçta tüm gücümü ortaya koyacağım”

Neval Esengül; “Kaymaklı maçına iyi hazırlandığımıza inanıyorum, takım olarak gücümüzü biliyoruz ve ortaya iyi futbol koyup kazanacağız.”

Erbay Bertiz; “Hocamın bana verdiği her görevi elimden geldiğince yapmaya çalıştım, bu maçta da oynadığım takdirde kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağım”

Serhan Önet; “Takım olarak maçın önemini çok iyi biliyoruz ve kazanmak için maça çıkacağız.

-----------

K.KAYMAKLI FUTBOLCULARI

Hüseyin Adal; “Son haftalarda zor maçlar oynadık ve bu maçlardan galip ayrılan taraf biz olduk. Yine zor bir maça çıkıyoruz ve bu zor maçıda biz kazanacağız”

Hasan Piro; “Her takım gibi bizimde artılarımız ve eksilerimiz var, ancak bu önemli maçta artılarımızı çoğaltım karşılaşmayı kazanmak istiyoruz”

Taner Bingöllü; “iyi hazırlandığımızı düşünüyorum, rakibimizi tanıyoruz ve ne yapacağını bildiğimiz için onu yaptırmayıp karşılaşmayı biz kazanacağız”

Yasin Kurt; “ Sezonun en önemli maçı ve bu maç kaçmaz diyerek futbol severleri maça bekliyoruz, iyi olan kazansın ancak biz iyi olacağız”

Çağrı Kıral; “Oynayıp oynamayacağım maç günü belli olacak, şimdilik düz koşularla devam ediyorum, ancak arkadaşlarıma güveniyorum ve bu maçı kazanacağımızdan eminim.”

 

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur