1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dev antik mezar ortaya çıkarıldı
Dev antik mezar ortaya çıkarıldı

Dev antik mezar ortaya çıkarıldı

Mezarda Çin'in ilk imparatorunun büyükannesinin yattığı tahmin ediliyor

A+A-

Çin'in kuzeybatısındaki Şaanşi eyaletinde çok geniş bir alana yayılan antik bir mezar ortaya çıkarıldı.

Şaanşi eyaletinde bir üniversite kampüsünde gün yüzüne çıkarılan mezarın Çin'in ilk imparatoru Çin Şı Huang'ın büyükannesine ait olduğu öne sürüldü. Şian şehrinin güneybatısında buluanan Şian Finans ve Ekonomi Üniversitesi'nin yeni kampüsünde bulunan mezarın 173 bin 325 metrekarelik alanı kapsadığı ve mezar uzunluğunun 550 metre, genişliğinin ise 310 metre olduğu açıklandı.

Arkeologlar, mezardan altı at tarafından çekilen iki at arabası çıkardı. Bunun imparatora eşit yüksek bir mertebe sembolü olduğu ifade edildi. Bu nedenle Çin Şı Huang'ın büyükannesinin burada gömülü olduğu tahminlerinin doğru olabileceği belirtildi.

Mezarda yeşim, altın ve gümüş parçalarının yanı sıra ince bir biçimde işlenmiş çömlek bulguların tahminlere katkıda bulunduğu belirten uzmanlar, bunun ülkede şimdiye kadar keşfedilen en büyük ikinci mezar olduğunu ifade etti.

Terracotta askerleri ile bilinen imparator Çin Şı Huang'ın mezarının yer aldığı bölge Çin'in en büyük turistik bölgelerinden ve çok önemli tarihi eserleri barındırıyor.

(AA)

Bu haber toplam 1233 defa okunmuştur