RMMO KIŞLASINDAN 330 KİLO PATLAYICI MADDE ÇALINDI
Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusunun Limasol’daki kışlasından 330 kilo patlayıcı maddenin çalındığı, RMMO ve Polisin alarmda olduğu bildirildi.
Fileleftheros gazetesi RMMO üyelerinin kışladaki depoya gittiklerinde anahtarın, deponun kilidini açmadığını fark ettiklerini ve kilidi kırıp içeriye girerek depoda yaptıkları sayımda 330 kilo plastik patlayıcı maddenin eksik olduğunu saptadıklarını yazdı.
Gazete patlayıcıları çalanların, deponun anahtarını kırdıklarını ve işleri bittikten sonra deponun açıldığı belli olmasın diye başka bir kilit taktıklarını yazdı.
Konuyla ilgili Rum Savunma Bakanlığı ve RMMO Başkomutanlığının (YEEF) haberdar edildiğini yazan gazete çalınan patlayıcı mühimmatların bir bölümünün yeraltı dünyasına gittiğinin düşünüldüğünü, bu nedenle de araştırmaların sınırlı kaldığını yazdı.
Haberde RMMO kışlalarında askeri teçhizatların sayımının her gün değil, YEEF tarafından saptanan yılın belirli bir zaman diliminde sayımların yapıldığı, hırsızlığın da 17-21 Temmuz tarihlerinde yapılmış olabileceği değerlendirilmesinde bulunulduğu belirtildi.
Gazeteye göre Rum Savunma Bakanı Kostas Papakostas soruşturmanın selameti için depo yöneticisinin açığa alınmasına karar verdi.
Gazete Limasol’daki bu kışlanın ilk kez hırsızların hedefinde olmadığını yazdı.
Haravgi gazetesi çalınan patlayıcı maddelerin, şimdiye kadar çalınanlar arasında en büyük miktar olduğunu yazdı.
Gazete ayrıca Limasol’daki “Palodias” kışlanın stratejik öneme sahip askeri nokta olarak görüldüğüne, çünkü en çok askeri malzemenin burada muhafaza edildiğine dikkat çekti.
Politis gazetesi de “Kimler Savaşa Hazırlanıyor?” başlığıyla verdiği haberinde tuzakların kurulmasında ve hedeflerin yok edilmesinde kullanılan plastik patlayıcı maddelerin ve RPG - 7 mermilerinin de çalındığına ilişkin bilgilerin olduğunu yazdı. |
|