1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Destekliyoruz”
“Destekliyoruz”

“Destekliyoruz”

K-Pet Birinci Lig’de mücadele eden kulüplerin başkanları 5 Kasım’da Zürih’te Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Kıbrıs Futbol Federasyonu ve FIFA arasında gerçekleşecek görüşmelere destek verdiklerini açıkladılar.

A+A-

Necmi Belge
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun (KOP) FIFA aracılığıyla 5 Kasım günü Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi konusundaki görüşmeler için Yenidüzen Spor Servisi olarak, K-PET Ligi takımlarının nabzını tutmaya devam ediyoruz.
Bugün de, K-PET Birinci Ligi’nde yer alan 14 takımın başkanları KTFF-KOP görüşmelerine tam destek verdiklerini açıkladılar. İşte başkanların görüşleri:

Mustafa Çavuşoğlu (Gönyeli)
“Destekliyoruz. Kıbrıs futbolu için, gençlerin önünün açılması için tam destek veriyoruz. Ancak, siyaset bu işin içine girerse bozulabilir”

Mustafa Gülcan (Gençler Birliği)
“Destek tam. Zaten çok geç kalınmıştır. Daha önceden çözülmesi gerekirdi. İnşallah bu fırsatı iyi değerlendiriz ve çocuklarımız uluslararası arenada boy gösteriler. Bu açılım, sadece futbolda değil, tesis ve diğer konularda da getirileri olacak”

Mehmet Hulusioğlu ( Düzkaya)
“Destekliyoruz. Özelde Kıbrıs Türk futbolunun, genelde de ülke sporunun önünün açılması ve Kıbrıs sorununun da çözümünü cesaretlendireceğini tahmin ediyorum”

Güneş Güneşoğlu (Dumlupınar)
“Süreci Destekliyoruz. Şu andaki ambargo ile sürdürülebilir bir yapı değil. Sürekli kendi içimizde oynadığımız için üzerimizde bir motivasyonsuzluk var. Bu açılım ile sürdürülebilir bir yapı gelecek.
Örneğin sponsorluk yerine otururken, maçların ve sporcuların kalitesi yükselecek. Kulüplerimiz sürdürülebilir bir yapıya kavuşacak. Gençlerimizin, Avrupa ve dünyaya açılımı gerçekleşecek”

Ersan Karataş (Göçmenköy)
“Kıbrıs futbolunun dışarıya açılması açısından destekliyoruz. Yani futbolda bir hedef olması gerekir.Halen böyle bir hedef yok. Altyapı olarak hazır olmadığımız tartışılabilir ama sonuçta bunların tamamlanması için bir adım atılabilir”

Fevzi Uçaner ( Binatlı)
“Kulüplerin menfaatine olacak bir gelişme olarak görüyoruz. Çünkü gelmiş geçmiş hükümetler kulüplere yeterli katkıyı yapamıyorlardı. Bu nedenle, kulüpler yıllardır maddi sıkıntılar içerisinde ezilirken, başkan ve yönetici bulmakta zorluk çekiyorlar”

Gökmen Güneş (Esentepe)
“Özünde ne olduğunu bilmediğim için neyi desteklemem gerektiğini bilmiyorum. Ancak, görüşmeden yanayım. Esas şablonu ve içeriği görmemiz gerekir”

Sertel Berberoğlu (Baf Ülkü Yurdu)
“Destekliyoruz. İlerde, gençlerimizin hedefleri olması açısından dış temasın önemi vardır. Uluslararası platforma açılmak bu gençlerimizi motive edecektir”

Ersan Kaşif (Ozanköy)
“Sonuna kadar destekliyoruz. Şimdiki yapı sürdürülebilir bir yapı değildir. Futbolumuzun önünün açılması için bu tür açılımların yapılması şarttır”

Cenk Özyalçın (Akıncılar)
“Sertoğlu’nun tam olarak arkasındayız. Attığı her adımı destekliyoruz. Bu bizim için olmazsa olmazlardan biridir. Aksi takdirde devamlılığımız ve sürdürülebilirliğimiz imkansıza doğru gitmektedir”

Fahri Altınör (Türk Ocağı Limasol)
“Destekliyoruz. Bu ülkede bu gençliğin bir noktada siyasetin gölgesi altında kalmadan spor yapmasını istiyoruz. Bunun için de biz kulüp başkanları ve Futbol Federasyonu, Kıbrıs Türk futbolunun daha ileri gidebilmesi ve gençliğe hizmet edebilmesi için UEFA kriterleri altında yarışmak istiyoruz”

Emirali Öztüccar (Değirmenlik)
“Destekliyoruz. Ülke gençliğinin önünün açılması gerekir. Beşparmak dağlarından öteye geçemiyoruz. Mevcut sistem de tıkanmıştır. Bireysel anlamda ya Türkiye, ya da Güney Kıbrıs üzerinden temsil ediliyoruz. Bir Barcelona, bir Milan, Fenerbahçe, Trabzon Güneye geliyor. Bunun nedeni, değerlendirmenin UEFA kriterleri olmasıdır. Bizim de istediğimiz budur. Bu olayda, siyaset dışlanmalıdır. Bazı spor yazarlarının söylediği gibi, siyasiler baskı yapacak ve kulüp başkanları geri adım atacakmış.  Böyle bir şey mümkün değildir. Kulüp başkanları adam gibi adamdır ve verdikleri sözün sonuna kadar arkasındadırlar.

Murat Aktuğ (Lapta)
“Daha detaylı bilgimiz olsaydı daha net fikir üretebilirdik. Biz kulüp olarak her türlü açımlı destekliyoruz. Konuların detayını bilmek eksikleri ve fazlaların üzerinde tartışmak tüm spor camiası açısından daha faydalı olur. Spor camiası ifadesini kullandım. Çünkü, olumlu veya olumsuz diğer branşlarda da bir örnek olacaktır”

Ethem Akmercan (Türkmenköy)
“Tam içeriğini bilmemekle birlikte destekliyoruz. Bu durumdan memnun değiliz. Uluslararası platfoma açılma açısından önemli. Hasan bey bunu başarırsa çok iyi ama fazla umutlu değiliz”

Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur
Etiketler : ,