1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Derya’ya Türkiye’den de destek
Derya’ya Türkiye’den de destek

Derya’ya Türkiye’den de destek

Türkiye’deki kadın örgütlerinden destek

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden, milletvekili,  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın görüşlerine katıldıklarını belirterek destek verdi.

Demirataş ayrıca Derya’ya yönelik ‘orantısız’ tepkileri de kınadığını belirtti.

Milletvekili,  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, söz konusu desteği, Doğuş Derya’yı telefonla arayarak da iletti.
YENİDÜZEN’e bu yöndeki destek mesajını doğrulayan Doğuş Derya, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden arandım ve HDP Milletvekili sayın Selahattin Demirtaş ile görüştüm. Meclis’te yaptığım konuşmayı bütünüyle dinlediklerini, düşüncelerime katıldıklarını, geçmişin acılarıyla yüzleşmenin barış kültürüne önemine inandıklarını belirtti.  Özellikle bu görüşme sonrasında kimi çevrelerin orantısız tepkisini de kınadıklarını söyledi, dayanışma mesajlarını iletti. Bu duyarlılıklarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’deki kadın örgütlerinden destek

Türkiye’deki çok sayıda kadın örgütü de Doğuş Derya’ya destek verdi.

İşte kadın örgütlerinin açıklaması:
“Lefkoşa Milletvekili ve Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) eğiticisi Doğuş Derya, beyanları nedeniyle bir taciz ve linç kampanyası ile karşı karşıya. Feminist politika yapan Doğuş Derya’ya yapılan bu saldırıları kınıyor ve “Doğuş Derya Yalnız Değildir!” diyoruz.
Kuzey Kıbrıs Yönetimi Parlamentosu’ndaki dört kadın milletvekilinden biri olan Doğuş Derya, görev aldığı günden itibaren kadın sorunlarını ve gündemini ön plana çıkaran, cinsiyetçi ve militarist söylem ve politikalara karşı yürüttüğü feminist politikalarla ezber bozuyor.
Derya’nın, 15 Aralık 2014 tarihinde Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmasının ardından, sosyal medya üzerinden tehdit ve taciz mesajları aldığını görüyoruz. Kıbrıs’ta yaşayan tüm halkların acılarını dile getiren ve barışçıl bir dil kullanan Derya’ya yapılan saldırıları kınıyoruz.
Feminist milletvekili Doğuş Derya ve düşünceleri nedeniyle saldırı, hakaret ve tacize uğrayan tüm kadınlarla dayanışma içinde olduğumuzu hatırlatıyor, tüm kadınları ve kadın örgütlerini “Doğuş Derya Yalnız Değildir!” demeye çağırıyoruz.”

Bu haber toplam 3248 defa okunmuştur