1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ders olmalı”
“Ders olmalı”

“Ders olmalı”

KAMU-SEN’den Kalecik tesislerinde yaşanan çevre felaketine tepki

A+A-

Kamu Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, Alpet’e ait Kalecik Tesisleri’nde yaşanan ve tonlarca yakıtın denize boşaldığı çevre felaketinden, bu tesise çalışma emniyeti olmadan izin veren hükümetlerin sorumlu olduğunu kaydetti.

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, sözkonusu dolum tesisine yapım izni verenlerin, bu tesisteki akaryakıtın geçtiği boruların basınçlara dayanıklı olup olmadığını, taşıyıcı ve aktarıcı birimlerle depolama ünitelerinin teknik özelliklerinin uluslararası standartlara uygun olup olmadığını kontrol edip etmediklerini sordu.
“Bu tesise kuruma izni verilirken bilir kişilerce tesisin yapımı için uyması gerekli tüm koşullar talep edilmiş midir? Eminiz ki hayır” diyen Özkardaş, “Bu konunun bilir kişilerce araştırılıp, dolum tesisindeki yakıt taşıyıcı ve/veya aktarıcı denizdeki ve karadaki tüm boruların dayanıklılık testleri yapılarak bundan sonraki olacak çevre felaketlerinin önüne geçilmelidir” dedi.
Denizi ve deniz canlılarını felakete götüren ve uygun niteliklerde malzeme kullanmayan, buna göz yuman sorumlular hakkında soruşturma açılması gerektiğini vurgulayan Özkardaş, bu felaket ve yaşanan akaryakıt kaçakçılığından dolayı ülkenin uğradığı zararın yeni bir petrol dolum tesisi kurulma izni verilmesi için ısrar eden hükümete de, buna arka çıkanlara da ders olmasını temenni etti.

Bu haber toplam 1488 defa okunmuştur
Etiketler :