1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Derinya Kapısı Açılsın” eylemi
“Derinya Kapısı Açılsın” eylemi

“Derinya Kapısı Açılsın” eylemi

Mağusa İnisiyatifi, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve sendikaların desteği ile “Derinya Kapısı Açılsın” talebiyle Cumartesi günü eylem düzenleyecek.

A+A-

Mağusa İnisiyatifi Aktivisti Mertkan Hamit konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle;

Derinya Kapısı Açılsın!..

Mağusa bölgesi hem kuzeyde hem güneyde ciddi ekonomik darboğazlar yaşarken, işletmeler peş peşe iflas ederken, bölge gençleri diğer kentlere ve yurtdışına göç etmek zorunda kalırken daha fazla susup oturamayız!

Halihazırda İki Buçuk Mil (Akyar) geçiş kapısından Derinya’ya ulaşmak için 17 kilometre fazladan yol kat etmekteyiz. Halbuki Derinya Kapısı açılırsa 17 kilometre yerine 800 metre kat ederek Derinya’yla Mağusa’yı buluşturmak mümkün olacaktır. Böylesi bir açılım mesafeleri kısaltırken, toplumlararası ilişkilerin pekiştirilmesine, insani ihtiyaçların daha kolay giderilmesine ve bölge esnafının mal ve hizmetlerini daha rahat pazarlamasına olanak sağlayacaktır.

Yakın zamanda Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi de Kıbrıs’ta geçiş noktalarının açılmasına yönelik çabalara destek vererek, geçiş noktalarının sayısının artırılmasının toplumlararası diyaloğa ve güvene olumlu katkı yaptığını vurgulamıştır.

Gerek uluslararası gerekse yerel dinamikler Derinya kapısının açılmasının gerekliliğine dikkat çekerken, şimdi de sıra sende!...

Tüm Mağusalılar olarak 16 Mayıs 2015 Cumartesi, 10.00 – 11.00 saatleri arasında Derinya Geçiş Noktasında buluşup talebimizi ortaya koyalım. Daha rahat yarınlar için; gelin güç birliği yapalım.

Destek veren örgütler:
Mağusa İnisiyatifi, MASDER, MAGEM, MAKAMER, Mağusa Kültür Derneği, Antik Mağusa Vakfı, Kıbrıs Havaları Derneği, FEMA, Aydinlik Yarinlar Hareketi, Kıbrıs Akademik Diyalog, KTSO, KTTO, KTEZO, Kıbrıs Türk Tabipler Odası, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, KTÖS, GÜÇ-SEN, DEV-İŞ, DAÜ-SEN, Baraka, BKP, YKP, TDP, CTP, UBP Mağusa İlçe Örgütü ...

Mağusa İnisiyatifi Aktivisti
Mertkan Hamit

YD

Bu haber toplam 2518 defa okunmuştur