1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Dere yatakları' masada
Dere yatakları masada

'Dere yatakları' masada

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), su baskınlarının çözümüne yönelik mühendislik ve bilimsel çalışmaların yer aldığı raporu Başbakanlığa sundu.

A+A-

İnşaat Mühendisleri Odası, Lefkoşa’daki taşkın ve su baskınından çözümüne yönelik mühendislik ile bilimsel çalışmaların yer aldığı raporu Başbakanlığa sundu

• Lefkoşa’daki dere yataklarıyla ilgili ‘çözüm’ arayışlarının yer aldığı raporda, alt yapı sorunun yanı sıra çarpık kentleşme, su akarlarının göz ardı edilmesiyle imara açılan parseller ve bazı katı atıkların düzensiz olarak dere yataklarında depolanmasına dikkat çekildi.

• İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, dere yataklarıyla ilgili ilk çalışmanın 4 Aralık’ta Başbakanlığa sunulduğunu söyledi.

• Aysal, mühendislik ve bilimsel bazdaki veriler ile yararlanılacak devlet daireleri hakkında ikinci çalışmanın da hazırlanarak, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası’na sunulduğunu belirtti, Oda’ya aktarılan projenin Başbakanlık Müsteşarlığına sunulacağını kaydetti.


Ayşe GÜLER

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), su baskınlarının çözümüne yönelik mühendislik ve bilimsel çalışmaların yer aldığı raporu Başbakanlığa sundu.
Lefkoşa’daki dere yataklarıyla ilgili ‘çözüm’ arayışlarının yer aldığı raporda, alt yapı sorunun yanı sıra çarpık kentleşme, su akarlarının göz ardı edilmesiyle imara açılan parseller ve bazı katı atıkların düzensiz olarak dere yataklarında depolanmasına dikkat çekildi.
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, dere yataklarıyla ilgili ilk çalışmanın 4 Aralık’ta Başbakanlığa sunulduğunu söyledi.
Aysal, mühendislik ve bilimsel bazdaki veriler ile yararlanılacak devlet daireleri hakkında ikinci çalışmanın da hazırlanarak, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası’na sunulduğunu belirtti, Oda’ya aktarılan projenin Başbakanlık Müsteşarlığına sunulacağını kaydetti.

“Belediyeler ve dairelerden yararlanılacak”

Aysal,  Lefkoşa sınırındaki belediyeler ile Meteoroloji Dairesi, Harita Dairesi, Su İşleri Dairesi ve diğer ilgili dairelerden gelecek verilere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Belediyeler ve dairelerden elde edilecek veriler ile çalışmanın bir sonraki aşamaya geçmesinin hedeflendiğini söyleyen Aysal, önümüzdeki ay içerisinde bu çalışmaların da başlamasının öngörüldüğünü açıkladı.

“Toplumsal proje hazırlandı”

Lefkoşa’daki farklı noktalarda şiddetli yağışlar sonrasında su baskınlarının meydana geldiğini kaydeden Aysal, bu sorunun çözümü için çalışmaların Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği adına İnşaat Mühendisleri Odası’nın üstlendiği belirtti.
Aysal, su baskınlarının önüne geçebilmek için gerekli mühendislik ve bilimsel bazlı çalışmalar yapılarak, toplumsal proje hazırlandığını dile getirdi.

“Görüş birliği sağlandı”

Aysal, Lefkoşa’da sıklıkla yaşanan taşkın ve su baskınlarına mühendislik ve bilimsel baza dayalı yöntemlerle çözümler üretmek mümkün olduğunu söyleyerek, bu doğrultuda projenin ileriye götürülmesi ve sorunun bütünlüklü olarak ortadan kaldırılması konusunda görüş birliğine varıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2113 defa okunmuştur