1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DERBİNİN RENGİ SARI LACİVERT: 1-3
DERBİNİN RENGİ  SARI LACİVERT: 1-3

DERBİNİN RENGİ SARI LACİVERT: 1-3

K-Pet Süper Lig’in 10’uncu haftası kapanış maçında Türk Ocağı, ezeli rakibi Doğan Türk Birliği’ni konuk etti.

A+A-

K-Pet Süper Lig’in 10’uncu haftası kapanış maçında Türk Ocağı, ezeli rakibi Doğan Türk Birliği’ni konuk etti. Mete Adanır Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Doğan Türk Birliği, 1-0 geriye düşmesine rağmen 3-1 kazandı. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Doğan Türk Birliği, 20 puana ulaşarak, ligde 2’nci sıraya yükseldi. Türk Ocağı ise aldığı bu mağlubiyetle 10 puanda kaldı.

Geriden gelerek maçı kazandı

Karşılaşmanın ilk devresinde pek fazla pozisyon zenginliği yaşanmazken, ilk yarının sonlarına doğru ev sahibi ekip Türk Ocağı penaltı kazandı. 37’nci dakikada topun başına geçen tecrübeli oyuncu Ertaç Taşkıran, penaltıyı gole çevirerek takımını öne geçirdi. İlk yarının son anlarında sol taraftan gelen orta sonrasında yaşanan karambolda topa son dokunan yabancı oyuncu Quincy Osei skoru dengeledi ve karşılaşmanın ilk devresi 1-1’lik eşitlikle bitti. İkinci yarıya daha etkili başlayan konuk ekip Doğan Türk Birliği, 57’nci dakikada Koral Saymaz’ın golüyle öne geçti.

 

Aydın orta sahadan fileleri buldu

Bu golden sonra moral olarak çöken Türk Ocağı’nda kaleci Zeki büyük bir hata yaptı. 61’inci dakikada topu uzaklaştırmak isteyen Zeki, topu rakibine kaptırdı. Top, Aydın Aygın’ın ayağına geldi. Aydın, kalecinin de önde olduğunu görerek orta sahadan güzel bir vuruş yaptı ve topu bir kez daha ağlara gönderdi. Karşılaşma 3-1 sona ererken, Doğan Türk Birliği oyuncuları, maç sonrasında taraftarlarıyla birlikte derbi zaferini kutladı.

 

Maça ilgi büyüktü

Hem Türk Ocağı, hem de Doğan Türk Birliği taraftarları maça büyük ilgi gösterdi. Futbolseverlerin de büyük ilgi gösterdiği karşılaşmada Mete Adanır Stadı’nın kale arkasındaki tribünü dahi doldu. İki takımın taraftarlarının yanında, Süper Lig’in bazı ekipleri de kafile olarak maçı yerinde takip etti.

 

Doğan, önemli bir seri yakaladı

Bu galibiyetle birlikte ligde 20 puana yükselerek 2’nci sıraya yerleşen Doğan Türk Birliği, lider Binatlı’nın 1 puan gerisinde haftayı kapattı. Doğan Türk Birliği’nin son haftalarda aldığı sonuçlar da dikkat çekiyor. Binatlı maçında alınan mağlubiyetten sonra toparlanan sarı lacivertli ekip, bu maçla birlikte ligde oynadığı son 4 maçı da kazandı. Girne ekibi bu süreçte, Yalova, Yenicami, Cihangir ve Türk Ocağı’nı mağlup etti.  Türk Ocağı ise geçtiğimiz hafta elde ettiği K.Kaymaklı galibiyeti dışında son dört maçında sahadan üç yenilgi ile ayrıldı ve 10 puanda kaldı.


STAT: Mete Adanır Stadı

HAKEMLER: Mehmet Malek**, Ali Akçınar**, Zekai Töre**

TÜRK OCAĞI
Zeki Çetinkol*
Yunus E. İleli**
İsmet Düzce*
Mustafa Avcı**
Bilal Ceylan**
James Obongha*
Muhammet A. Uçar*
(Dk.67 İlker Tek)*
Dinopeter*
Doğukan Altuntaş*
(Dk.66 M. Ercan)*
Ertaç Taşkıran*
Justice Amenyaglo**

TD: Mehmet Bolkan

DOĞAN TB
Ozan Mercan**
Hasan Kanlı**
Koral Saymaz***
Ahmet Sönmez**
Emek Kırılmaz***
Ahmet Coşkun**
(Dk.89 Tunahan)
Quincy Osei**
Quadri Rahemm**
Kenan Oshan**
(Dk.78 A. Saygı)*
Aydın Aygın**
Selim Saygı**
(Dk.90+1 Ali Savaşan)

TD: Caner Oshan

GOLLER: Dk.37 Ertaç Taşkıran (P) (TOL) - Dk.45 Quincy Osei, Dk.57 Koral Saymaz, Dk.61 Aydın Aygın (DTB)
SARI KARTLAR: Dk.55 Yunus, Dk.88 Mustafa Avcı (TOL) - Dk.40 Ahmet Coşkun, Dk. 61 Quincy Osei, Dk.71 Emek Kırılmaz (DTB) 


Fotoğraflar: Burhan GÜRKAN / Hüseyin ÖZBARIŞCI
 

 ozel-haber-gorsel.jpg   

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur
Etiketler : , ,