1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Deprem tarihi binalara hasar verdi
Deprem tarihi binalara hasar verdi

Deprem tarihi binalara hasar verdi

ABD'nin California eyaletindeki Napa kentinde meydana gelen depremde, birçok tarihi bina hasar gördü.

A+A-

 

ABD'nin California eyaletindeki Napa kentinde meydana gelen depremde, birçok tarihi bina hasar gördü.

Napa'nın merkezinde bulunan çoğu işyerinin camlarının kırıldığı ve raflardaki şişelerin yerlere saçıldığı gözlemlendi. Can kaybının olmadığı 6 şiddetindeki depremde, yaralanan 90 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğu kaydedildi. Depremin ardından elektriklerin kesildiği bildirildi.

Mahalle sakinlerinden JennieLathum, "Eşim bana uyanırken çığlık attığımı söyledi. Kızım uyanık haldeydi ve deprem öncesi uğultu duyduğunu belirtti. Çok ürkütücü ve sarsıntılıydı" dedi.

Dina Shichkova, "Çok korktum, deprem öncesi köpeğim uluyarak beni uyandırmaya çalışıyordu" diye konuştu.

Napa'da yaşayan restoran sahibi Türk vatandaşı Rodi Yıldız, "Olay anında uyuyorduk. Uyandığımda şok içerisindeydim. Deprem olduğunun farkında değildim. Sesler oldu, elektrikler kesildi. Duvarlar çökecek diye bekliyordum o an. Şoku atlattıktan sonra hemen çocuklara baktık, iyiler mi diye ve Allah'a şükür herkes iyiydi. Daha sonra işyerine geldik. Binanın bazı yerlerinde hasar gördük. Tarihi bir bina, Allah'tan binanın temeli sağlam ve büyük çapta hasar yok. Can kaybı olmadığı için de çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Andrea Griego, "Deprem olmadan tam 5 dakika öncesinde uyandım. Bir arkadaşım arıyordu o esnada ve hızlıca kalktım fakat kendimi hafif yaraladım. Kapıyı açmaya çalıştım, kapı sıkıştı aynı zamanda ev de hareket ediyordu. Çok korkutucuydu. Büyük 1989 depreminde de buradaydım fakat bu kadar değildi, çok sesli oldu" şeklinde konuştu.

(AA)

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur