1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Denktaş’tan Vasiliou açıklaması
Denktaş’tan Vasiliou açıklaması

Denktaş’tan Vasiliou açıklaması

Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliou'nun ülkesinde "vatan haini" ilan edilmesine tepkiler sürüyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında adadaki futbolun birleşmesi yolunda anlaşma imzalandığı bir dönemde, Değirmenlik Spor Kulübü'ne transfer olan Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliou'nun ülkesinde "vatan haini" ilan edilmesine tepkiler sürüyor.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, müzakere süreci devam ederken böyle bir olayın yaşanmasını "talihsizlik" olarak niteledi. Serdar Denktaş, Rum fanatiklerin tepkisinin yersiz olduğunu ve iki tarafa da zarar verdiğini belirtti.

“Oynamak istemesi doğal”
Rumların, böylesine insani bir olay karşısında bile sert bir tutum sergilemesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Denktaş, "Rum futbolcu Dimitris Vasiliou'nun Türk takımına transferine karşı olan Rumların bu tepkisi, Kıbrıslı Türklere olan hissiyatlarını ortaya koyuyor" dedi.
Denktaş, bu futbolcunun Kıbrıs Türk tarafındaki Değirmenlik Spor Kulubü'nde oynamak istemesinin son derece doğal olduğunu ifade ederek, "Rum tarafı, bu tavrıyla spor konusunda dahi Kıbrıs Türk tarafına hak tanımadığını gösteriyor" diye konuştu.

Öztüccar: “Sporda kaynaşmayı hedefledik”
Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı Emir Ali Öztüccar da geçen yıl KTFF ile KOP arasında yapılan anlaşmayı hatırlatarak, bu transferle adada spor anlamında kaynaşma sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Öztüccar, bu transferin örnek gösterilmesi yerine, sporcunun vatan haini ilan edilmesine anlam veremediklerini dile getirdi.
Ortamın yumuşamasını beklediklerini, bu yüzden olaylar sonrasında izin isteyen futbolcuya dinlenmesi için süre verdiklerini bildiren Öztüccar, "Futbolcunun zor durumda kalmasını istemeyiz. Kıbrıslı Rum taraftarlar biraz daha hoşgörülü olmalı" açıklamasını yaptı.
Öte yandan ülkesinde Aradippu 15 Yaş Altı Takımı'nı da çalıştıran Vasiliou’nun, yaşanan olaylar sonrasında kulüp yönetimi tarafından görevden alındığı iddia edildi.

Bu haber toplam 1718 defa okunmuştur