1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Denktaş'tan kulüplere çağrı
Denktaştan kulüplere çağrı

Denktaş'tan kulüplere çağrı

Denktaş, kulüplerin kararı tekrar gözden geçirerek, futbolun yararına, etki altında kalmadan yeniden karar alacaklarına inanç belirtti.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, futbolu durdurmanın ne ekonomik, ne de sportif anlamda kulüplere fayda sağlayacağını söyledi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nun sorunları çözümlenmezse Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu’na üyelik başvurusu yapılması kararıyla ilgili açıklama yapan Denktaş, kulüplerin kararı tekrar gözden geçirerek, futbolun yararına, etki altında kalmadan yeniden karar alacaklarına inanç belirtti.

Denktaş Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda alınan kararla ilgi yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu genel kurulunun aldığı kararı üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Denktaş, bakanlık olarak yalnızca kulüplere yaptıkları destekler yanında, Futbol Federasyonu’na ayrılan bütçenin aktarılması protokolün imzalandığı bu günlerde, futbolcuların Türkiye BAL ligine transferinden kaynaklandığını düşündükleri kararın, kulüplerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi açısından doğru bir karar olmadığını, tamamen başka maksatlı olduğunu söyledi.

Federasyon’un bu karar alınmadan önce kendi tüzük ve yönetmeliklerini gözden geçirerek, bu konuda alması gereken önlemlerin alınıp alınmadığına bakması gerektiğine dikkat çeken Denktaş, “Spordan sorumlu bakanlık olarak konunun bize aktarıldığı günden beri, bu konu ile ilgili gerek biz, gerekse Dışişleri Bakanlığımız iki devlet bazında girişimlerimiz gündemdedir. Konu ile ilgili Genel Koordinatörümüz Orçun Kamalı geçen hafta Ankara’da bizzat Türkiye Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’la bu konuyu görüşmüştür. Mehmet Baykan ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanıdır. Baykan konu ile ilgili hukuki çalışmayı başlatmıştır” dedi.

Konu hakkındaki çalışmaların iki devlet nezdinde sürdüğüne işaret eden Denktaş, en kısa sürede bu konuyu sonuçlandıracaklarını kaydetti.
(tak)

Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur