1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Denktaş'a oy birliğiyle red cevabı
Denktaşa oy birliğiyle red cevabı

Denktaş'a oy birliğiyle red cevabı

Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın isteklerine oy birliği ile red cevabı veren Spor Dairesi Genel Yönetim kurulu üyelerinden, 3 üyeyi bakan Denktaş görevden aldı.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın isteklerine oy birliği ile onay vermeyen Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyelerinden Songuç Kürşad, Cevdet Tınazcı ve İbrahim Ürcan, bakan Serdar Denktaş tarafından görevden alındı.
Kemal Dürüst bakanlığı döneminde atanan Songuç Kürşad, Cevdet Tınazcı ve İbrahim Ürcan, bir yılı aşkın bir süreden beridir de Bakan Serdar Denktaş’ın onayı ile Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu görevine devam ediyorlardı.
Geçtiğimiz gün (Perşembe) toplanan Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun gündeminde olmamasına rağmen son anda bakan Serdar Denktaş’ın isteği ile gündem maddesi olan Yudum Mişon’un piyangolar birim sorumluluğuna atanmasına oy birliği ile karşı çıkan yönetim kurulu üyelerinden kendisinin onayladığı üç üyeyi görevden aldı.
Ayrıca, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyeleri yerel seçim öncesi Karaoğlanoğlu’na Sentetik çim saha yapılması için karar alırken, bu kararın geçtiğimiz gün ki toplantıda DP’nin tek belediyesi olan Tatlısu olarak değiştirilmesi yönünde ki isteği de oy birliği ile red cevabı alınca kendi onayladığı üç üyeyi görevden aldı.
Bakan Serdar Denktaş tarafından görevden alınan üç spor adamı Songuç Kürşad, Cevdet Tınazcı ve İbrahim Ürcan basın bildirisi yayınladı. Yayınlanan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi.

“Spor Bakanlığı Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine atandığımız günden bu güne kadar, görevimizi laiki ile yaparak (Herhangi bir karşılık beklemeksizin) ülke sporuna katkı koymaya çalıştık.
14.08.2014 Perşembe gün Genel Yönetim Kurulu toplantısına yapılan çağırıda gündem maddesi olarak yer almayan, ancak Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Sn. Serdar R. Denktaş’ın talebi ile toplantı başlamadan son dakikada görüşülecek gündem maddeleri içerisine ‘’Yudum Mişon isimli kişinin Piyangolar Birimine İstihdam edilmesi ve Piyangolar Birim sorumluluğuna atanmasına ‘’ ilişkin olarak bir gündem maddesi eklendi. Bu gündem maddesi ile ilgili olarak yapılan görüşme sonrasında, ‘’ Piyangolar Biriminde herhangi bir personel açığının bulunmaması ve Piyangolar Biriminde çalışan personel arasında Birim sorumluluğuna atanabilecek niteliğe haiz birden fazla kişinin bulunması nedeniyle, dışarıdan bir kişinin Piyangolar birimine istihdam edilip, Birim sorumlusu yapmanın uygun olmayacağı’’  gerekçesiyle, ilgili gündem maddesi, Genel Yönetim Kurulundaki tüm üyelerin oy birliği ret edildi.
Bu ret kararına Spor Şurasınca seçilen üyeler Cemal Konnolu, Umar Göker, Turgut Karamanoğlu ile atanmış üyeler Cevdet Tınazcı, İbrahim Ürcan ve başkanlık görevini yürüten Songuç Kürşad katılmışlar ve oybirliği sağlanmıştır. Bu da aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu göstermektedir.
Bu toplantı öncesinde Bakanımız Sn. Serdar R. Denktaş ile son derece uyumlu bir şekilde çalışmalarımız devam etmekteydi. Ancak dünkü toplantı sonrasında alınan ret kararı üzerine toplantıdan hemen sonra 14.08.2014 tarihinden itibaren Genel Yönetim Kurulu üyeliğinden alındığımız bize tebliğ edildi.Durumu kamuoyunun bilgisine getiririz.

Bu haber toplam 2656 defa okunmuştur