1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denktaş: Oyun bozuldu, yeni bir oyun kurulabilir
Denktaş: Oyun bozuldu, yeni bir oyun kurulabilir

Denktaş: Oyun bozuldu, yeni bir oyun kurulabilir

Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinden sonra kısa bir açıklama yapan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, bir oyunla hükümetin bozulduğunu ve itibar kaybedenlerin yeni bir oyuna gidebileceğini belirtti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yeni hükümeti kurma görevi vermesi öncesinde siyasi parti başkanlarıyla bugün yaptığı görüşmeler çerçevesinde Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da başlayan ve yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve DP Genel Sekreteri Afet Özcafer de hazır bulundu. 

Denktaş görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, önümüzdeki süreçte yeni bir hükümetin kurulmasının gündeme geleceğini, beklentinin iki partinin kurması olduğunu söyledi. 

 

“Biraz olayların gelişiminden Cumhurbaşkanı’nı da bilgi sahibi kıldık. Beklenti iki partinin kurmasıdır ama kendi düşüncem bir oyun bozulmuştur. Bir itibar kaybı vardır, itibarın tesisi için yeni bir oyun gündeme gelebilir ve bunun için erken seçim de gündeme gelebilir. Seçim yasası hazır değil, mali yönden sıkıntılı bir dönem. Ümit ediyorum bu oyunları yapanlar adımlarının devamını getirirler, Hükümeti kurarlar. Biz de büyük bir yükten kurtulduk ama muhalefet görevi üstlendik”.

Denktaş, “Kendi düşüncem bir oyun bozulmuştur. Bu oyun sonunda bir itibar kaybı vardır. Yeniden itibar elde etmek için bir oyun değişikliğine gidilebilir. ‘Kurmuyoruz biz, bu söylenenler doğru değildi’ manevrası yapılmaya çalışılabilir. Bu da memleketi yeni bir kaosa götürür. Erken seçim gündeme gelebilir” dedi. 

Seçim Yasası’nın hazır olmadığını, mali yönden sıkıntılar bulunduğunu dile getiren Denktaş, “Ümit ediyorum bu adımları atanlar, oyunlarının devamını getirirler, kurulur bir hükümet” diye konuştu. 
Denktaş, büyük bir yükten kurtulduklarını, büyük bir sorumlulukla muhalefet görevine devam edeceklerini belirtti. 

Bu haber toplam 2526 defa okunmuştur
İlgili Haberler