1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denktaş: Kur sabitlemenin piyasaya etkisi olmaz
Denktaş: Kur sabitlemenin piyasaya etkisi olmaz

Denktaş: Kur sabitlemenin piyasaya etkisi olmaz

Meclis Genel Kurulu’nda döviz, alınması gereken ve alınacak önlemler gündem oldu.

A+A-

Meltem SONAY

Meclis Genel Kurulu’nda döviz, alınması gereken ve alınacak önlemler gündem oldu.

UBP Milletvekili Ersin Tatar’ın Meclis Kürsüsü ’ne taşıdığı konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  döviz sabitlemenin piyasaya etkisi olmayacağını değerlendirerek bu anlamda geri adım attıklarını kaydetti, tüm partilere dövizle ilgili alınacak önlemlerle ilgili toplantı için davet yaptıklarını ve UBP hariç tüm partilerin katıldığını belirtti.

Ülkede dövizle yaşamın çok fazla olduğunu da anlatan Denktaş, yatırım ve ihracat maksatlı kredi talepleri dışında TL borçlandırma yapılmasının önünü açacaklarını, daha doğrusu dövizin önünü kapama hazırlığı yapıldığını anlattı.

Ekonomik örgütlerle de bir araya gelindiğini ve bu konuda çok fazla bir şey yapılamacağının konuşulduğunu kaydeden Denktaş, piyasaya daha fazla para akışı sağlanması için çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

Devletin kiraladığı arazilerde kur sabitlemeye gidileceğini, vergi dilimleri ile oynamanın kamu maliyesine getireceği yüke işaret eden Denktaş, UBP’nin Hükümet tarafından yapılan çağrıya yanıt vermeyip bu anlamda çalışmaya katılmamalarını eleştirdi.

“Orta vadede TL borçlanma daha maliyetli…”

Maliye Bakanı Denktaş, “Bugün döviz arttı diye çok büyük moral bozukluğu var ama orta vadede Türk Lirası borçlanma da daha maliyetli olabilir. Esas olan kazancın TL ise TL borçlan… Euro ise Euro borçlan… Yasaklama ne denli olur bilmem ama Türkiye ile görüşmelerde yasaklayın diyor” şeklinde konuştu.

“Halkın Partisi’nin endişeleri var”

Seyrüsefer harçlarının benzine dahil etmesi düşüncelerinin sürdüğünü de ifade eden Bakan Denktaş, Halkın Partisi’nin bu konuda endişeleri olduğunu ve onların da bu konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Konunun gündemlerinde olduğunu ve ‘kullandığın kadar yol harcı öde’ prensibinin öncelikli olduğunu kaydeden Denktaş, bu gerçekleşmezse, seyrüsefer hesaplamada başka formüllerin çalışılacağını da belirtti.


OĞUZ: “SORUN HÜKÜMETİN DOĞRU ZAMANDA SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEMESİ”

Denktaş’tan sonra söz alan UBP Milletvekili Dursun Oğuz, partisi adına bir açıklama yaptı.

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Serdar Denktaş’ın ekonomik önlemlerin görüşüleceği toplantıya yaptığı daveti değerlendirerek, toplantıya neden katılmadığını açıkladı.

UBP’nin her zaman kendi önerilerini yapacağını ancak sorunları çözme sorumluluğunun 4 partide olduğunu kaydeden Oğuz, sorunun hükümetin doğru zamanda sorumluluklarını yerine getirmemesi olduğunu iddia etti.

Oğuz, UBP’nin kendine göre bir duruşu ve yönetimi olduğunu vurgulayarak, UBP’nin kararına saygı duyulması gerektiğini de ifade etti. (tak)

Bu haber toplam 1836 defa okunmuştur
Etiketler : , ,