1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denktaş: İvediliği olmayan kalemler bütçeye iade edildi
Denktaş: İvediliği olmayan kalemler bütçeye iade edildi

Denktaş: İvediliği olmayan kalemler bütçeye iade edildi

Maliye Bakanı Serdar Denktaş ivediliği olmayan kalemlerin bütçeye iadesini kendilerinin kararı olduğunu kaydetti

A+A-

Meclis Genel Kurul’unda HP Milletvekili Hasan Topal’ın Meclis İçtüzüğü değişiklik karar önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi oy çokluğuyla kabul edildi.
Topal, Meclis’te grubu olmayanların da Meclis Başkanı seçilebilmesini öngören öneriyle ilgili konuşmasında, yasanın gerekçesinin öneride detaylı şekilde anlatıldığını söyledi.
UBP Milletvekili Dursun Oğuz, söz alarak, bu öneriye olumlu oy vereceklerini kaydetti. Oğuz, “Meclis kendi kuralları çerçevesinde eşit ve adaletli şekilde yönetilmiyor. Niye Meclisin bağımsızlığına leke sürelim?” görüşünü dile getirdi.
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın makam aracının iadesi konusuna işaret eden Oğuz, “Bazı duyumlar var. Bununla ilgili açıklama yapmalı” dedi.

DENKTAŞ

Maliye Bakanı Serdar Denktaş da konuşmasında, ivediliği olmayan kalemlerin bütçeye iadesini kendilerinin kararı olduğunu kaydetti. Denktaş, “Bu kesintiyi yapmak zorundayız. Bazı açıkları kapatmak için yatırım kalemlerinden genel bir kesinti ve bakanlıkların onayıyla yapılıyor, yapılmaya devam edecek” dedi.
Denktaş, “Bakanlıklarda bütçeler konusunda yetkimiz var. Meclis bütçesi ise daha özerk bir bütçedir. Meclis duvarını yenilenmesi için ayrılan kalemin iadesi söz konusuydu. O nedenle bu konuda başkanın da onayını aldık” dedi. 

ARIKLI

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Meclis içtüzüğü konusundaki öneriye UBP’nin“evet” diyecek olmasını eleştirdi. 
Arıklı, “Seçilmiş bir Meclis Başkanımız var. Sayın Uluçay, bizlerin oyu ile seçildi. Onu seçerken bize ‘geçici olarak seçiyoruz, protokolümüze göre başkan olarak başka bir arkadaşı seçeceğiz’ demediniz. Bunlar bizim sorunumuz değil. Meclisi bununla oyalamayın. Angolemli bu görevi hak ediyor. Gelecek dönemde aday olursa oyum kendisindir ama bu öneriyle oyumuz hayırdır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1580 defa okunmuştur
Etiketler : ,