1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denktaş: “Elcil, KTÖS’ün en büyük şansızlığıdır”
Denktaş: “Elcil, KTÖS’ün en büyük şansızlığıdır”

Denktaş: “Elcil, KTÖS’ün en büyük şansızlığıdır”

DP-UG Başkanı Serdar Denktaş, Şener Elcil’i ülkedeki “statükonun en belirgin temsilci” olarak tanımladı

A+A-

 

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Başkanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil’i “Kıbrıs Türk’lerinin gerek var olma mücadelesinde gerekse demokrasi mücadelesinde hep ön saflarda olmuş Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın en büyük şansızlığı” olarak tanımladı.

Denktaş yazılı açıklamasında “Şener Elcil’in geçtiğimiz günlerde, önce basına yaptığı yazılı bir açıklama arkasından da KTÖS adına verilen paralı ilanla Kıbrıs Türk demokrasisine ve iradesine sahip çıkmak ve bugün var olan kabul edilemez duruma dikkat çekmek için atmış olduğum adıma saldırmış, arkasından da KKTC seçmenin iradesini yansıtan Yüce Meclis’imizle ilgili, hiçbir demokratın, hiçbir ilericinin, demokrasiye saygısı olan hiçbir bireyin kabul edemeyeceği açıklamalarda bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların ne demokrasiye, ne barışa ne de çözüme hiçbir katkısı olmadığını dile getiren Denktaş şöyle devam etti:

“Elcil içinde taşıdığı duyguları her fırsatta, Kıbrıs Türk demokrasisini ve onun kurumlarını itibarsızlaştırmak ve değersizleştirmek için gelişi güzel açıklarken, diğer yandan da kendisini ‘demokrasi havarisi’ kimliğiyle pazarlamaya çalışmaktadır. Hâlbuki davranış ve açıklamalarıyla tek yaptığı halkımızın demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza olan saygı ve güvenini yitirmesini teşvik etmektir.

Elcil, eğer gerçekten bir demokrat ise, bir an önce kendi eylem ve açıklamalarının nelere sebep olduğunu gözden geçirmelidir.”

Açıklamasında Şener Elcil’i ülkedeki “statükonun en belirgin temsilci” olarak tanımlayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elcil, halkımızın talep ettiği değişimin önündeki engellerden bir tanesidir. Eğitim sisteminde gerekli olan değişimin önünde sürekli engel olan; velileri ve Eğitim Bakanlığını sürekli grev tehditleriyle sindirmeye çalışan, çocuklarımızın eğitim hakkına engel olan Elcil, önce kendi statükoculuğundan kurtulmalıdır.

KTÖS tarihi Kıbrıs Türklerin tarihinin yansımasıdır. Kıbrıs Türk halkı Bir yanda var olma mücadelesi verirken diğer yanda sürekli bir demokratikleşme mücadelesi vermiş ve öğretmenlerimiz her iki mücadelenin de her zaman en ön saflarında bulunmuşlardır.

Sayın Elcil maalesef hala daha Türkiye karşıtlığıyla, Kıbrıs Türk demokrasisine ve seçmen iradesine sahip çıkmak arasındaki farkı anlayamamıştır.

DP-UG Genel Başkanı olarak; Kıbrıs Türk halkının demokrasisinin sürekli gelişmesine; demokratik kurumlarına, her kesimden ve herkesin saygı göstermesi için mücadeleme devam edeceğimi, Şener Elcil’in de demokrasimize ve demokrasimizin kurumlarına saygı gösterene dek karşısında duracağımı bir kez daha kamuoyunun bilgisine getiririm.”

(tak)

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur