1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denktaş: “Bütçe Bakanlar Kurulu'na sunuluyor”
Denktaş: “Bütçe Bakanlar Kurulu'na sunuluyor”

Denktaş: “Bütçe Bakanlar Kurulu'na sunuluyor”

Maliye Bakanı Denktaş Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 2018 Bütçesi’nin Bakanlar Kuruluna sunacağını açıkladı.

A+A-

 

Meltem SONAY

Saat: 14:00

Denktaş: “Bütçeyi yarın Bakanlar Kuruluna sunacağız”

Maliye Bakanı Denktaş Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 2018 Bütçesi’nin yarın Bakanlar Kuruluna sunacağını açıkladı.  Bütçe’nin hemen ardından Meclis’e de geleceğini ifade eden Denktaş, KKTC tarihinde ilk kez denk bütçe hazırlandığını kaydetti, Milletvekilleri’nden Bütçe’yi iyi incelemelerini istedi.


Saat: 12:30

Vakıflara yönelik kira borçlarına düzenleme getiren Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda söz alan muhalefet milletvekilleri, ‘seçim yatırımı’na işaret etti.

Özgür: “Seçim öncesi yaratacağı siyasi beklentiler açıcından sakıncalı…”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Kiracılarının Birikmiş Kira ve Gecikme Zammı Borçlarının Tahsili ile İlgili Kuralların Düzenlenmesine İlişkin Yasa Tasarısı görüşülürken kürsüye gelen CTP Milletvekili, Maliye eski Bakanı Birikim Özgür, Hükümet’in mali alanla da CİDDİYETSİZ uygulamalar yaptığının ifade etti.

‘Hükümet kendi Maliye Bakanlığı’nı kandırmış’ diyen Özgür, harcamalara ilişkin bütünlüklü olmayan bir politika yürütüldüğünü kaydetti.

Harcamalara ilişkin ciddi sıkıntıların gündeme geldiğini belirten Özgür, devletin gelirlerine ilişkin de bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kalındığını ifade etti.

Seçime kısa bir süre kala faaliyete geçirilen vergi affı yanı sıra, Vakıflar İdaresi’nin bilgisi olmaksızın, Başbakanlıkça hazırlanan bu düzenlemenin de, seçim öncesinde bir takım siyasi beklentiler doğurabileceğinden, SAKINCALI bulunduğunu açıkladı.

Birikim Özgür, bu nedenle Yasa Tasarısı’na OLUMSUZ oy kullanacaklarını da açıkladı.

 

Angolemli: “Tamamen seçim yatırımı”

“Tamamen seçim yatırımı” diyen TDP Mağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de, aflara da değindi.

“Vergisini vermeyenler mükafatlandırılıyor” diyen Angolemli, esasen Hükümet’in görevini yapmadığını altını çizdi.

Afların hemen her alanda hayata geçirildiğine işaret eden Angolemli, şimdi de Vakıf’a el atıldığını kaydetti.

Angolemli’nin ifadeleri şöyle:

“Nedir bu kardeşim, kirasını aylarca, yıllarca ödemeyecek de affa girecek… Bak bak bak… Özel’den kiralasan mahkemelerde sürüneceksin. Burada hem adaletsizlik var, hem de ödememeye teşvik. Evkaf gelir kaybına uğrayacak, kimse bundan sonra ödemeyecek.

Seçim için bile olsa bunlar yapılmamalı… Ödeyenler daha çok teşvik edilmeli aksi takdirde Maliye ciddi gelir kayıplarına uğrayacak”.


Saat: 12:00

Töre: Siz gittiniz neleri kabul ettiniz Sayın Akıncı?

Meclis Genel Kurulu’nda ilk sözü, UBP Grubu adına Zorlu Töre aldı, ‘Cumhurbaşkanlığı ile istişare edilmeden önerinin Meclis’ten geçirilmesi doğru değildir’ diyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yanıt verdi.

UBP Grubu adına söz alan Zorlu Töre, “Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı Cumhuriyete Cumhur olmalıdır” dedi, Cumhurbaşkanı’na Crans Montana’dan sonra yaptığı açıklamaları hatırlama çağrısı yaptı.

Kıbrıs sorununun Cumhurbaşkanlığı makamının yürüttüğü bir konu olduğunu da söyleyen Mustafa Akıncı, bu konuda Meclis’ten geçen kararların hep istişareyle alındığını anımsatmıştı.
Akıncı, “Böylesi önemli bir kavşakta, böyle radikal bir karar içeren önerinin Cumhurbaşkanlığı ile istişare edilmeden meclisten geçirilmek istenmesi uygun bir davranış değil” açıklamasında bulunmuştu.

Töre’nin ifadeleri özetle şöyle:

“Sayın Akıncı kabul edilemez demiş, siz gittiniz neleri kabul ettiniz Sayın Akıncı? Garantilerin sulandırılmasını kabul ettiniz, 100 bin Rum’un dönmesini, Güzelyurt’un, Karpaz’ın verilmesini kabul ettiniz… Haritayı bilmiyoruz ama Annan Planı’ndaki haritayı kabul ettiğinizi söylediniz.

Bunların hiçbiri kabul edilemez.

Biz önerge hazırladık, 19 milletvekili de imzaladı. Bu önergenin arkasındayız. Süratle komitede görüşülmesini istiyoruz. Federasyon bitmiştir diyenlerin yeniden başlatma çabasına karşı bu Meclis tarihi sorumluluğunu yerine getirilmelidir.

Milli davada mütekabiliyet önemlidir.”

Çeler: “Rüşvetler verilirken, peşkeşler dönerken söyleyecek sözünüz yok!..”

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, “Okullarda öğretmen yok, sıra sandalye yok, Hastanede doktor yok, eczanede ilaç yok, hiç konuşmazsınız, kalkıp bunu konuşursunuz” sözleri ile Kıbrıs Konusu’nda Karar Önerisi sunan Milletvekilleri’ni eleştirdi.

Çeler’in, “Rüşvetler verilirken, peşkeşler dönerken söyleyecek sözünüz yok, bunlarla ilgili çıkıp konuşursunuz” ifadeleri dikkat çekti

Erhürman: “Ciddiyetsizlik!..”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da Kıbrıs Sorunu ile ilgili halkın içinde farklı çözüm modelleri belirlenmiş olabileceğine işaret etti, konunun Meclis’te de halk içinde de tartışılabileceğini ancak, müzakere sürecine etki edebilecek bir adımın CİDDİYETLE atılması gerekliliğine vurgu yaptı.

Geçtiğimiz hafta KARAR ÖNERİSİ’nin muhalefetle istişare edilmeden getirildiğini ve bunu eleştirdiklerini anımsatan Erhürman, önerinin geri çekildiğini de hatırlattı.

Üç gün sonra yeni bir karar önerisinin, yine istişare edilmeden basın toplantısı ile açıklandığına işaret eden Erhürman, ‘CİDDİYETSİZLİK’ vurgusu yaptı.

Kıbrıs Sorunu gibi önemli bir konuda, her kafasına esenin kimseyle istişare etmeden Meclis’e karar önerisi sunmasının gayrı ciddiliğine değinen Erhürman, farklı düşünülebileceğini ancak kimsenin ciddiyetsizlik, laubalilik lüksü olmadığını vurguladı.

Oğuz: Zorlu Töre iki aydır bununla uğraşıyor

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Zorlu Töre’nin iki aydır bununla uğraştığını ve kendilerinin de müzakereler devam ettiği için bekleme taraftarı oldukları belirtti, müzakerelerin sonlanması ile sunulduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 2835 defa okunmuştur
Etiketler :