1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denktaş: “Bu sonucu beklemiyorduk”
Denktaş:  “Bu sonucu beklemiyorduk”

Denktaş: “Bu sonucu beklemiyorduk”

Maliye Bakanı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Bu sonucu beklemiyorduk. Aldığımız intiba bu değildi…” şeklinde konuştu.

A+A-

 

 

Maliye Bakanı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Bu sonucu beklemiyorduk. Aldığımız intiba bu değildi…” şeklinde konuştu.

Gayrı resmi sonuçlarının ardından açıklama yapan Denktaş, “Çok inanarak, güzel bir kampanya yürüttük. Ama halkın verdiği karara da saygılıyız.” dedi.

Denktaş, şu ana kadar partiye ulaşan sonuçlara göre Tatlısu’da mevcut belediye başkanı Hayri Orçan’ın görevine devam edeceğini, Lapta’da ise destek verdikleri bağımsız aday Mustafa Aktuğ’un seçimi kazandığını açıkladı.

Denktaş’ın açıklaması şöyle: “Halkımız bu sınavı kaliteli geçen kampanya süresi sonrasında bugün de sorunsuz şekilde vermiştir. Katılımın düşüklüğü elbette beklentimizin altında kalmıştır. Bunun nedenleri aşağı yukarı bellidir. Havanın sıcaklığı, seçimlerin bu kadar sıklıkla yapılması, insanların siyasete olan kırgınlığı ki basının da bu noktada katkısı vardır… Siyaset kurumu, bunun nedenlerini iyice anlamak, araştırmak zorundadır. Seçim sonrasında Tatlısu’da yönettiğimiz belediyeyi kazandı. Hayri Orçan kazandı. Lapta’da desteklediğimiz, bağımsız aday Mustafa Aktuğ seçimi kazandı. Lefkoşa’da çok değerli bir insanı, gerçekçi projelerle yönetim deneyimi ile bir insanı aday göstermiştik. Kampanya boyunca gördüğümüz ilgiyi, sandıktan çıkan sonuçtan yakalayamadık. Üzgünüz ama bu bizim için bir son değil. Gencay hanım ve bizim için yeni bir başlangıçtır. Lefkoşalıya hizmet etmek için aday olmuştu. Kendisine her şeyden önce teşekkür ederiz. Partiye ve Lefkoşalıya bir güven vermiştir. Sandık sonuçları farklı bir netice çıkardı, halkın verdiği karara saygılıyız. Harmancı’yı kutluyoruz. Lefkoşalı kendisine bir şans daha vermiştir. Bu şansı iyi değerlendirmelidir. Sonuçlar henüz netleşmedi. Gencay ile birlikte yola çıkan arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. Partili arkadaşlarımı da teşekkür ederim. Parti olarak bu sonucu beklemiyorduk, aldığımız intiba bu değildi… Çok inanarak, güzel bir kampanya yürüttük. Halkın verdiği karara saygılıyız. İlerleyen saatlerde yeniden açıklama yapabiliriz.”

 

Eroğlu: “Lefkoşa’nın takipçisi olacağız”

Öte yandan Denktaş’ın ardından söz alan DP Lefkoşa Belediye Başkan adayı Gencay Eroğlu ise seçimi kazanan TDP adayı Mehmet Harmancı’yı tebrik etti, “Lefkoşa’nın takipçisi olacağız, herkese sevgiler.” dedi.

Bu haber toplam 2401 defa okunmuştur