1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Denklik konusu politiktir”
“Denklik konusu politiktir”

“Denklik konusu politiktir”

YENİDÜZEN, ÜRDÜN-YDÜ ‘tanıma’ konusunu, YÖDAK ve Eğitim Bakanlığı’na sordu

A+A-

Ürdün Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı’nın, geçtiğimiz Cuma günü  Yakın Doğu Üniversitesi için almış olduğu karar “politik” olarak yorumlandı.
Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris ile Yükseköğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, gelişmeyi YENİDÜZEN’e değerlendirdi.
“YDÜ’ nün, eğitim kalitesi ve akademik kadro ile öğretimde İngiliz dilinin yetersizliği, derslerin Türkçe verilmesinden dolayı denkliği ve diplomasının geçerliliğini askıya alan karar” iddiasına yönelik İdris ve Bıçak, “politik” ibaresini kullandı. Ülkede geçmişte de bu şekilde sorunlar yaşandığını belirten İdris ve Bıçak, sorunların doğru hareket ile aşılabileceği mesajını verdi.

YDÜ, Resmi WEB sitesinden çıkarıldı
Ortadoğulu öğrencilerin “eğitim kalitesi ve eğitim dili olarak İngilizcenin kullanılmaması, derslerin dil yeterliliği olmayan akademisyenler tarafından Türkçe olarak işlenmesi” şikayeti iddiasıyla, Ürdün, YDÜ’yü resmi web sayfası www.mohe.gov.jo’dan çıkarmıştı.

Asım İdris: “Konu ile ilgili gerekli girişimler yapılacaktır”
YDÜ’nün denklik konusu ile ilgili olarak gerekli analiz ve değerlendirmelerin yapıldığını açıklayan Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, analizlerin de tamamlanması ile gerekli girişimlerin yapılacağı bilgisini verdi. Benzeri konuların daha önce de ülkede yaşandığını dile getiren İdris, yine gerekli girişimlerin yapılarak, sorunların giderildiğini kaydetti.

Tanju KONURALP'in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2356 defa okunmuştur
Etiketler : ,