1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Deniz, “Ucuz tavuk eti görmedim”
Deniz, “Ucuz tavuk eti görmedim”

Deniz, “Ucuz tavuk eti görmedim”

KTTO Başkanı Turgay Deniz, “Tavuk eti ithali serbest kalmış ancak ben piyasada bunu görmedim” dedi.

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, bugün BRT’de Damla Soyalp’ın “Sabah Haber” programına konuk oldu. KTTO’nun Türkiye ziyaretini değerlendiren Deniz, tavuk eti ithaline ilişkin de konuştu. Deniz, “Ucuz tavuk eti görmedim” dedi.

Tavuk eti ithali izni, ithalattaki yasaklar ve fonlar olmak üzere güncel ekonomik gelişmeleri değerlendiren Deniz, “Tavuk eti ithali serbest kalmış ancak ben piyasada bunu görmedim” dedi.

Başta et olmak üzere, ülkeye girişi yasak olan ürünlerin hala daha ithalinin serbest bırakılmadığını ifade eden Deniz, bugüne kadar tavuk kaçakçılığı ile ilgili herhangi bir haber görmediğini de belirtti.

İthal donmuş tavuk etinin bugün 10 TL’ye satılan yerli günlük taze tavuktan daha ucuz olması gerektiğini vurgulayan Deniz, ülkemizde tavuk etinde bir sıkıntı yokken neden tavuk etinin serbest bırakılmasını hala daha anlayamadığını belirterek bu konuda hükümeti açıklama istedi.

KTTO olarak her türlü yasağın karşısında olduklarını söyleyen Deniz, “Üretimin yasaklarla ve fonlarla korunmaması gerekir. Kendi ülkemizde ithal edilen mal ile rekabet edemiyorsak bunu ciddi ciddi sorgulamamız gerekir” dedi.

Ticaret Odası olarak birtakım önlemler almak üzere sürekli çalıştıklarını belirten Deniz, “enflasyon ile mücadele kapsamında” ülkemizde indirim kampanyası başlatmak için iş insanlar ile konuşulacağını da söyledi.

Meclisin yaz aylarında çalışmadığını ve hala düzenli toplanamadığını savunan Deniz, “Eğer başbakanımızın da üstüne basa basa söylediği gibi ekonomik varoluş mücadelesini veriyorsak, bunu tam manasıyla tam yönüyle uygulamamız lazım. Meclisimizin önlemler alması, yasalar oluşturması için çalışması lazım” ifadelerini kullandı ve hükümet edenlere bir an önce yapısal reformları yapma çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur
İlgili Haberler