1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Denetim şart!
Denetim şart!

Denetim şart!

U-15 Ligi'ndeki Küçük Kaymaklı kafilesinin önceki sabah ucuz atlattığı otobüs kazası sonrası, aileler, toplu taşımacılıktaki ‘kontrol’ eksikliğine vurgu yaptı

A+A-

U-15 Ligi'nde Binatlı ile karşılaşmak için önceki sabah Lefkoşa'dan Güzelyurt'a doğru yol alan Küçük Kaymaklı kafilesini taşıyan otobüsün lastiği patlaması sonucu meydana gelen kaza, servis araçlarındaki ‘denetim’ sorununu gözler önüne serdi.

Ucuz atlatılan dünkü kaza sonrası otobüsün içinde bulunan küçük sporcuların aileleri, sosyal medya üzerinden ‘kontrol’ ve ‘denetim’ eksikliğini gündeme getirerek, yetkililere çağrı da bulundu.

Hafif yaralanmalarla atlatılan kazanın, otobüs şoförünün tecrübesi sonucu bir faciaya dönmeden atlatıldığına işaret eden aileler, toplu taşıma araçlarının yola çıkmadan kontrolden geçirilmeleri istedi.

Ucuz atlatılan kaza sonrası otobüsün içinde bulunan küçük sporcuların aileleri, sosyal medya üzerinden ‘kontrol’ ve ‘denetim’ eksikliğini gündeme getirerek, yetkililere çağrı da bulundu.

Aileler yetkililere seslendi

Otobüsün içinde bulunan bir sporcunun annesi Sibel İbrahim Işık, sosyal medya üzerinden ucuz atlatılan kaza sonrası şu paylaşımı yaparak, yetkililere seslendi: “Dün (önceki gün) hepimiz çok korktuk; yara alan çocuklarımıza buradan acil şifalar dilerim. Dilerim ki bundan sonra otobüs şirketleri, araçlarını yola çıkarmadan bütün kontrollerini yapıp öyle çıkarır. Biz çocuklarımızı yerde bulmadık. Şoktan hala daha çıkamıyorum. İyi ki kaza anında bende oradaydım, iyi ki ve bin şükür olsun benim oğlum da dahil çocuklarımızın %95 yara almadan kurtuldu. Hiç kimse ölmedi çok şükür. Çok daha kötü olabilirdi; şoförün tecrübesi buna sebep oldu. Aracı çok iyi kontrol altına aldı. Buradan şoföre ve otobüste bulunan Küçük Kaymaklı Spor Kulübünün sorumlularına tekrar teşekkür etmek isterim; çocukları ve aileleri çok iyi bir şekilde idare ettiniz. Bu o sürede çok önemliydi gerçekten. Bütün çocuklarımıza, ailelerine ve otobüste bulunan sorumlulara geçmiş olsun. Dilerim ki hiç kimse tekrar böyle bir olay yaşamaz... YETKİLİLERE SESLENİYORUM; LÜTFEN BU OTOBÜSLERİN YOLA ÇIKMADAN FUL KONTROLLERİ YAPILSIN; BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN ÇOCUKLARI. İHMALKARLIK CAN ALIR...Cemre Yıldızev'e buradan ailece çok teşekkür ederiz…”

 

Fotoğraflar: Sibel İbrahim Işık

Bu haber toplam 2054 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler