1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Deneme yarışları tamamlandı
Deneme yarışları tamamlandı

Deneme yarışları tamamlandı

Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen “Federasyon Deneme Yarışları” dün yapılan son gün yarışları ile tamamlandı

A+A-

 

Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen “Federasyon Deneme Yarışları” dün yapılan son gün yarışları ile tamamlandı. Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen yarışlarda yer alan atletler, 30-31 temmuz tarihlerinde düzenlenmesi planlanan KKTC Atletizm Şampiyonası öncesi kendilerini deneme fırsatı buldular.

Yarkından yeni rekor
Yarışların ilk gününde 1500 metre kadınlar branşında yer alan Emine Yarkın elde ettiği derece ile yeni KKTC Büyük Kadınlar rekorunun sahibi oldu. Yarkın 4.59:11’lik derecesi ile rekor kırdı. Önceki rekor 4:59:67 ile Naile Günbay’a aitti. Yarışlarda bir rekor da 100 metre engelli branşında geldi. 16 yaş altı kategorisi atletlerinden Kubilay Tok, yarışların ilk gününde 100 metre engelli banşında 14.23’lük derecesi ile yeni rekorun sahibi oldu. Tok daha önce 21-24 Nisan tarihlerinde Konya’da düzenlenen Uluslararası Mevlana Çocuk Oyunları’nda 16 yaş altı kategorisinde 100 metre engelliyi 13.94’lük derece ile tamamlamıştı.

Bu haber toplam 2354 defa okunmuştur