1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Demiratlarımızı Görneç’e sürdük… “EL MAGARINASI” FESTİVALİ
Demiratlarımızı Görneç’e sürdük… “EL MAGARINASI” FESTİVALİ

Demiratlarımızı Görneç’e sürdük… “EL MAGARINASI” FESTİVALİ

Demiratlarımızı Görneç’e sürdük… “EL MAGARINASI” FESTİVALİ

A+A-

Ali Yüksek

Bu kez 17 Mayıs 2015 Pazar günü gerçekleştirilen geleneksel “El MagarInası” festivali için Görneç’e gitmek üzere Arasta’daki yeni ofisimiz olan Free Knights’de toplanmaya karar verdik. Yakınlardaki bir börekçiden kahvaltı için aldığımız sıcak kıymalı böreklerimizi bol sohbetli bir ortamda yeyip öğlene doğru yola koyulduk.
Aşırı sıcak bir ortamda gerçekleştirilen geleneksel “El Magarınası” festivali bu yıl eklenen bazı yeniliklerle oldukça iyiydi. Özellikle sahne oyunları ve iki toplumlu folklor dansları ile semazen gösterisi bir hayli ilgi çekti. Bu güzel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Serdarlı Belediyesi ve Görneç köyü muhtarlığını tebrik eder, başarılar dileriz.

SERGİ

Köyde, eski bisiklet ve motosikletleri restore edip onaran birkaç arkadaşımızın açtığı sergi de her yıl olduğu gibi yine görülmeye değerdi.
Her zaman görmeye alıştığımız gezi eşekleri yerine bu kez at görmek bizi biraz şaşırtmış olsa da aşina olduğumuz demiratlarımızdan pek farkları olmadıklarını da biliyorduk.
Geçen yıl ziyaret ettiğimiz ve Kıbrıs’ın en yaşlılarından sayılan 106’lık Melek Oylum’u vefatından dolayı bu yıl ziyaret edemeyişimiz de ayrı bir burukluktu bizler için...

SICAKLARDA MANGAL

Aşırı sıcağa rağmen kebap ve mangal kokuları arasında festivali dolaşıp köy muhtarlığının önünde bir süre verdiğimiz kahve molası sonrasında, öğlen yemeğimizi yemek üzere biraz yukardaki Oylum Restaurant’a çıkmak üzere demiratlarımızın marşına bastık.
Kısmen serin ve havadar olan Oylum’da birkaç saatlik yemek molası üzerine kahvelerimizi Lefkoşa’da içmek üzere geri dönüş hazırlıklarına başladık.
Temmuz sıcağı tadında bir geziyi daha sorunsuz olarak geride bırakıp günü noktalamış olmanın hazzını bir kez daha yaşamış olduk.

Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle..
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1266 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 212. Sayısı

Adres Kıbrıs 212. Sayısı