1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Demir Adam’a hazırlar
 Demir Adam’a hazırlar

Demir Adam’a hazırlar

Frankfurt’ta bulunan Ares Spor Kulübü triatloncuları Çağan Öztuna ve Hüseyin Arhan Pazar günü gerçekleştirilecek Ironman yarışını beklemeye başladı

A+A-

 

Ülkemizin başarılı triatloncularını bünyesinde bulunan ve yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da önemli başarılara imza atan Ares Spor Kulübü triatloncularının sıradaki hedefi Almanya Franfurt’ta yarın gerçekleştirilecek ironman yarışında finişe ulaşmak.
Yüzme-bisiklet ve koşu etaplarının birlikte yarışıldığı triatlon branşının en uzun mesafesi olan ve dayanıklılık isteyen dünyanın en zor yarışması kabul edilen ironman şampiyonasının Frankurt ayağında Ares adına iki sporcu mücadele edecek.
Ares Spor Kulübü’nün sporcuları Çağan Öztuna ile Hüseyin Arhan, yarın Franfurt’ta gerçekleşecek Ironman Avrupa Şampiyonası için Salı günü adamızdan ayrılırken Frankfurt’ta yarış hazırlıklarına başlamıştı.

Zorlu yarış

3.8 kilometre yüzme-180 kilometre bisiklet ve 42 kilometrelik koşu mesafelerinin tamamından oluşan Ironman yarışında boy gösterecek Ares triatloncularından Hüseyin Arhan ile Çağan Öztuna, bu alanda dünyanın en iyileri ile ayni parkurda yer alacak. 15 saatlik zaman limitinin olduğu ve 15 saatin altında finişe ulaşılması gereken zorlu yarışta Ares sporcularının hedefi 12 saatin altında finişe ulaşmak.
Çağan Öztuna Franfurt’ta üçüncü kez ironman finişi görmeyi amaçlarken hedefi, geçtiğimiz yıl yine Frankfurt’ta elde ettiği 11 saat 47 dakikalık finiş zamanının altına inmek olacak.
Hüseyin Arhan ise ironman ile bir ilke imza atma peşinde. Dünyanın en zorlu yarışını oluşturan 3.8 kilometre yüzme-180 kilometre bisiklet ve 42 kilometrelik Ironman’de finişe ulaşmayı amaçlayan Hüseyin Arhan için de hedef finişe 12 saatin altında ulaşabilmek.

Dünya şampiyonu ile yarışacaklar

Uluslararası Triatlon Birliği (ITU) tarafından organize edilen ve Avrupa Şampiyonası adıyla düzenlenecek Ironman Frankfurt’ta Avrupa’nın ve dünyanın en iyi isimleri yer alacak.
Ares triatloncuları Ironman Frankfurt yarışında, eski Avrupa şampiyonu, geçen yıl Frankfurt’ta birinci geldikten sonra Hawaii Kona’da da dünya şampiyonluğuna ulaşan Sebastian Kienle, 2 yıl önceki hem Avrupa hem dünya şampiyonu Frederik Van Lierde ve 2006 olimpiyat şampiyonu Jan Frodeno ile ayni parkurda yarışacak.
Bu isimlerden 2013 Avrupa ve dünya şampiyonu Frederik Van Lierde ile görüşme fırsatı yakalayan Ares triatloncuları yarış kayıdı esnasında Lierde ile kısa sohbet etme ve birlikte anı fotoğrafı çekme şansını da elde ettiler.

Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur