1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Değirmenlik’te Yıldız Parladı
Değirmenlik’te Yıldız Parladı

Değirmenlik’te Yıldız Parladı

Ralli sezonunu geçtiğimiz hafta yapılan Değirmenlik Belediyesi Sprint Rallisi ile açıldı.

A+A-

ERC Kıbrıs Rallisi ve Uluslararası Kuzey Kıbrıs Rallisi de dahil, 3’ü sprint olacak şekilde toplam 9 rallinin birincisiydi geçtiğimiz hafta yapılan yarış.
Ralliye Genel Klasman birinciliği için bir çok iddialı isim kayıt yaptırmış ve sezonun ilk rallisi olmasıyla birlikte havanın da müsait olması etaplarda uzun zamandır görmediğimiz kalabalığa şahit olmamızı sağladı.

5 kilometre uzunluğundaki Minareliköy etabının 4 kez ard arda geçilmesiyle yapılan yarışta 15 yarışmacı mücadele etti. Ömer Yıldız, Mehmet Kasımoğlu’nun co-pilotluğunda ilk 3 geçişte en iyi dereceyi yaparak galibiyet için yeterli farkın oluşmasını sağladı.

4 geçişte de en iyi ikinci zamana imza atan geçtiğimiz senenin şampiyon pilotu Fikri Macila yeni co-pilotu Nebil Öneral ile ikinci sırada finiş görmeyi başardı. Ekstra puanlar veren son geçişte ise Deniz Denner – Ömer Topcu ikilisi en iyi zamana imza atarken Ralliyi üçüncü sırada tamamlayan ekip oldular.

A8 kategorisinde de N4 kategorisinde olduğu gibi büyük bir mücadele yaşandı. Zirvede finiş görmeyi başaran ekip Sadık Bilgimer – Mustafa Nalçakanoğlu ikilisi olurken ikinci sırada Derviş Sütcüoğlu - Harun Çakır ikilisi, üçüncü sırada ise İbrahim Damdelen – Mert Damdelen ikilisi yer aldı.
A6 kategorisinde sezonun ilk yarışına 3 ekip kayıt yaptırırken Ahmet Aksoy – Enver Emin Özbeşer ikilisi finiş göremedi.

Bu kategoride ilk sırayı geçtiğimiz senenin A6 şampiyonu Özgür Turan – Mustafa Zaim ikilisi alırken, ikinci sırada Aktan Palabıyık – Mustafa Sertdemir ikilisi yer aldı.

Kısa Kısa..
• Kyrenia Off Road ile Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün organize ettiği “24 Hour Off Road Challenge” bu haftasonu yapılıyor. 25 yarışmacının mücadele edeceği ve tamamen navigasyon ile yön bulma şeklinde yapılacak olan yarış Cumartesi günü 13:30’da başlayıp 24 saat dolunca sona erecek.

• MotoGP 2015 Dünya Şampiyonası’nda sezon bu haftasonu Katar’da yapılacak yarış ile açılıyor. Sıralama turları yarın 19:35’de yarış ise Pazar akşamı 21:00’de start alacak.

• Formula 1’de sezonun ikinci yarışı bu haftasonu Malezya’da yapılıyor. Sezonun ilk yarışında sakatlıkları nedeniyle yer alamayan Alonso ve Bottas’ın da yarışacağı Malezya GP sıralama turları yarın 11:00’de yarış ise Pazar sabahı 09:00’da yapılacak.

• Geçtiğimiz hafta 11’incisi yapılan Tepebaşı lale festivaline Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil kulübü de üyeleri ile birlikte katılarak klasik otomobillerini sergilediler.

• Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği Ralli Şampiyonası’nda sezonun ikinci yarışı 5 Nisan tarihinde yapılacak detayların henüz açıklanmadığı rallinin kayıtları 31 Mart Salı günü 19:00’da kapanacak.

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur