1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. DEĞİRMENLİK YEREL SEÇİME DOĞRU
DEĞİRMENLİK YEREL SEÇİME DOĞRU

DEĞİRMENLİK YEREL SEÇİME DOĞRU

DP-UG Değirmenlik Belediye Başkan adayı, Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları, adaylığı nedeniyle bölgede hareketlilik yaşandığını söyledi.

A+A-

Ayşe GÜLER

DP-UG Değirmenlik Belediye Başkan adayı, Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları, adaylığı nedeniyle bölgede hareketlilik yaşandığını söyledi.   Emiroğulları, “bölge halkı değişimin olmasını istiyor. Bu bağlamda bize duyumlar geliyor. Ancak kesin sonuç söylemek mümkün değil” şeklinde konuştu.  “Değirmenlik yeniden doğacak, bu yüzden yola çıktık” diyen Emiroğulları, tarihi eserleri ortaya çıkararak, bölgeyi turizm kenti yapmayı hedeflediklerini anlattı. Emiroğulları, “hem tarihi eserleri ortaya çıkaracağız, hem de bunlardan kazanç elde etmenin yollarını arayacağız” şeklinde.  Emiroğulları, göreve gelmesi halinde yapacaklarını anlattı.  Seçim kampanyasının Pazartesi günü başlayacağını belirten Emiroğulları, çalışmalar kapsamında, eski belediye başkanlarını ziyaret ederek, bugüne kadar yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür edeceklerini aktardı. Emiroğulları, şu anki belediye başkanı Osman Işısal ile de bir araya geleceklerini söyledi.

“En şanslı ve en zengin belediyeler arasında…”
Değirmenlik’in tarihi, kültürü ve ekonomik yapısıyla önemli değerlere sahip olduğunu ifade eden Emiroğulları, belediye başkanı seçilmesi halinde bu değerleri ön plana çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Emiroğulları, “bir belediyenin zenginliği, sahip olduğu potansiyelle ölçülür” diye konuşarak, Değirmenlik Belediyesi’nin ‘en şanslı’ ve ‘en zengin’ belediyeleri arasında yer aldığını vurguladı.
Belediyenin mali durumu iyi olmasına rağmen bölgede yeterli yatırımın yapılmadığını savunan Emiroğulları, “parası var dinamizmi yok, parası yok yatırım yok” şeklinde konuştu.

Tarihi eserler…
Emiroğulları, Değirmenlik’in tarihi bir potansiyeli olduğunu söyledi. Bölgede bulunan Osmanlı Konağı’nın ‘atıl durumda’ olduğunu dile getiren Emiroğulları, diğer tarihi eserlerinde gereken önemi görmediğini savundu. Emiroğulları, “Amerika’dan Kıbrıs’a Afrodit taşını görmek için gelenler var. Değirmenlikte de değerli eser var” dedi.

“Değirmenlik, tarih potansiyeli ile yeniden doğacak”
Değirmenlik bölgesinin tarih potansiyelini turizm alanında kullanmayı istediklerini kaydeden Emiroğulları, bölgenin hak ettiği yapıya kavuşacağını öne sürdü.  Turizmin Değirmenlik’i ‘teğet geçmeyeceğini’ dile getiren Emiroğulları, bölgenin turizmin çekim bölgesi haline geleceğini ifade etti.  Emiroğulları, “Değirmenlik, tarih potansiyeli ile yeniden doğacak” dedi.  Bölgede bin 900 adet çiçek olduğunu söyleyen Emiroğulları, bunların 19’unun Değirmenlik’te yetiştiğini belirtti.  Emiroğulları, “göreve gelirsem, bunları ortaya çıkaracağız. Mesela adaçayı Değirmenlik’te yetişiyor. Tüm bitkileri turizme kazandıracağız” dedi.

“Toplama merkezi kurulacak”
Vatandaşların ürettiklerini satabilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Emiroğulları, agro ve eko turizmin bölgeye kazandırılmasının hedeflendiğini açıkladı. Emiroğulları, ‘kapalı’ olan turizmin açılabilmesi adına proje ürettiklerini kaydetti.  Üretilen ürünlerin satılması adına toplama merkezi kurulacağını ifade eden Emiroğulları, bu merkezi Balıkesir yakınlarına kurmayı hedeflediklerini söyledi. Emiroğulları, projelerin belediyenin kendi öz kaynaklarıyla yapmayı planladıklarını anlattı.
Merkez içerisinde kapalı spor salonunun yanı sıra futbol ve voleybol sahasının inşa edileceğini belirten Emiroğulları, tüm spor aktivitelerinin merkez içerisinde yapılabileceğini dile getirdi.

“0-4 yaş eğitim merkezi açılacak”
Emiroğulları, bölgede 0-4 yaş eğitim merkezi yönünden ciddi sıkıntıların yaşandığına değinerek, göreve gelmesi halinde söz konusu merkezi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı. “Projelerimiz hayal değildir. Belediye bütçesi buna elverişlidir” diyen Emiroğulları, “bölgenin ihtiyacı halı saha değil, bu gibi projelerdir” dedi.  Emiroğulları, vatandaşların spordan kopmaması için yürüyüş parkurları hayata geçirmeyi istediğini ifade etti.

“İnsan Kaynakları Birimi kurulacak”
Öte yandan göreve gelmesi halinde belediye bünyesinde İnsan Kaynakları Birimi’nin kurulacağını aktaran Emiroğulları, bu birimin bölge halkının projelerine yardımcı olmak adına çalışacağını ifade etti.  Emiroğulları, birim çalışmaları kapsamında ev hanımlarına yönelik iş imkanları yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Bunun yanı sıra istatistiki verilerin birim tarafından toplanacağını da belirten Emiroğulları, “ bölgedeki nüfusu bilmiyoruz. Belediyedeki ve DPÖ’deki veriler çok farklı” şeklinde konuştu. Emiroğulları, Değirmenlik’te Kültür Sanat Evi kurmayı hedeflediklerini anlattı.
Kültür Evi’nde sinema ve tiyatro salonlarının bulunacağını ifade eden Emiroğulları, bölge kültürünün yansıtılacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 2415 defa okunmuştur