1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Defansif anlamda yapacak çok işimiz var”
“Defansif anlamda yapacak çok işimiz var”

“Defansif anlamda yapacak çok işimiz var”

YDÜ’nün Başantrenörü Alper Durur Sırbistan ve İstanbul’daki kamp dönemini değerlendirdi

A+A-

Eren ŞİŞİK


Yaklaşık 3 haftadır kampta bulunan ve çok sıkı bir tempo içerisine giren YDÜ takımının hazırlık maçlarındaki performansından ve takım disiplininden memnun olduğunu kaydeden Alper Durur, “Hazırlık maçlarında sonuca asla önem vermem. Önemli olan oyuncularımın sahaya istediklerimi yansıtıp yansıtmamasıdır.”diye konuştu. Takıma 27 Eylül’de katılmaları beklenen Ana Dabovic, Kelsey Bone, Tiffany Hayes ve Alyssa Thomas’ın bu hazırlık döneminde kendileriyle olamadığını söyleyen başarılı çalıştırıcı, “Ancak bu kamp döneminde rotasyonda kullanabileceğimiz oyuncuları görme fırsatı buluyoruz. Eğer başarılı olmak istiyorsak mutlaka rotasyonumuzu geniş tutmalı ve Türk oyuncularımızı oyuna hazır tutmalıyız.”dedi.

Durur: “Bu yorgunluk bizim formda kalmamızı sağlayacak”
Sırbistan’daki kamp döneminde Zlatibor ve Belgrad’da çalışan YDÜ takımının burada daha çok fiziksel ağırlıklı çalışmalar yaptığını ifade eden Durur, “Bizim açımızdan olumlu ve güzel bir kamp dönemi geçti. Sakin bir ortamda çok iyi çalıştığımıza inanıyorum.”dedi. Sırbistan’daki süreçte güç depoladıklarını ve basketbol kısmının az olduğuna vurgu yapan Durur, “Şu anda takım çok yorgun. Ancak ilerde bu yorgunluk ileride bizim formda ve güçlü kalmamıza yardımcı olacak. Genel olarak güç ve fizik-kondisyon sürecini geçtik. Bundan sonraki süreçte daha çok basketbolumuza yöneleceğiz.”dedi.

“Hücum organizasyonları oturuyor ama…”
Belgrad’da Partizan ve İstanbul’da da İstanbul Üniversitesi ve Beşiktaş takımları ile karşılaştıklarını ifade eden Durur, “Bu maçlarda takımımın hücum organizasyonlarının oturmaya başladığını tespit ettim. Ancak defansif anlamda yapacağımız daha çok şey var.”dedi.

“Yabancılarımızın bizimle olamaması büyük handikap”
YDÜ Başantrenörü Alper Durur ABD ve Avrupalı oyuncularının kamp döneminde kendileriyle birlikte olamamasının kendileri açısından handikap olduğunu ifade ederek, bu oyuncuların takıma katılacağı tarih ile Türkiye Kupası maçlarının tarihi arasında çok az bir zaman olduğundan yakındı. Yabancı oyuncuların katılımıyla Kayseri’de 4’lü bir turnuvaya katılacaklarını aktaran Durur, “Bu turnuva takımdaki yerli ve yabancı oyuncuların birbiriyle kaynaşması adına çok önemli.”dedi.

Fenerbahçe, AGÜ ve Mersin Kıbrıs’a geliyor
Uzun bir süredir yapılıp yapılmayacağı tartışılan Lefkoşa’daki 4’lü turnuva ile ilgili de konuşan Durur, ““Euroleague’i kazanmak için kadro kuran Fenerbahçe, bu yıl aynı kupada yer alacak Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi turnuvaya katılıyor. Onları da bu girişimleri nedeni ile kutlarım. Türk oyuncularımızın performanslarını görebilme adına iyi bir turnuva olacak.” dedi.

“Maçlar dışında her zaman Kıbrıs’ta olacağız”
YDÜ’nün bir Kıbrıs takımı olduğuna dikkat çeken Alper Durur, “Takım maçlar hariç her zaman Kıbrıs’ta olacak. Maçtan 1 veya 2 gün önce Türkiye’ye gideceğiz ve son antrenmanımızı orada yapacağız.”dedi. Ancak Türkiye Kupası maçlarının da girmesiyle haftada 3 maç olması durumunda Türkiye’de konaklayacaklarını aktaran Durur, “YDÜ’nün maçlarını Kıbrıs’ta oynaması konusu bir gurur meselesi. Yöneticilerimiz FIBA nezdinde girişimler yaparak gelecek sezon bu sıkıntıyı aşmaya çalışacaktır.”diye konuştu.

Bu haber toplam 1382 defa okunmuştur