1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Debola Amasyaspor’da
Debola Amasyaspor’da

Debola Amasyaspor’da

Adı uzun süredir Çetinkaya ile anılan Debola Ogunseye Türkiye Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Yeni Amasyaspor’a transfer oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Uzun süredir Kıbrıs’ta futbol yaşantısını sürdüren ve Küçük Kaymaklı ile Gençlik Gücü formalarını terleten Debola Ogunseye, Türkiye Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Yeni Amasyaspor’la sözleşme imzaladı. İsmi bir süredir Çetinkaya ile anılan ve sarı kırmızılılarla antrenmanlara da çıkan Debola tercihini Amasyaspor’dan yana kullandı.

Dün idmana katıldı
Daha önce PTT 1. lig takımlarından Kartalspor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor’da da forma giyen Nijeryalı kanat oyuncusu Debola Daniel Ogunseye dün Amasya’ya giderek resmi sözleşmeyi imzaladı. Takımın antrenman tesislerine de giden Nijeryalı futbolcu takım arkadaşlarıyla da tanışma fırsatı buldu.

Yaşınses’e rakip olacak
Debola Ogunseye’nin formasını giydiği Yeni Amasyaspor aynı zamanda Kıbrıslı Türk futbolcu Mustafa Yaşınses’in formasını giydiği Kastamonuspor’un da BAL 5. Gruptaki en ciddi rakibi olarak göze çarpıyor. Ligde 32 puanla lider durumda bulunan Kastamonuspor’un en yakın rakibi olarak 27 puanlı Yeni Amasyaspor bulunuyor.
Bir dönem birlikte Küçük Kaymaklı forması giyen Mustafa Yaşınses ve Debola Ogunseye’nin karşı karşıya geleceği Kastamonuspor – Yeni Amasyaspor karşılaşması ligin 22. haftasında oynanacak. Grupta şampiyonluk kilidini çözecek maç olarak görünen karşılaşma 15 Mart tarihinde oynanacak.

Amasya taraftarından ilginç tezahürat
Öte yandan kulübün antrenman tesislerine gelen Debola Ogunseye’yi Amasyaspor taraftarları büyük sevgi gösterileriyle karşıladı. “Olduk bizler ebola, kurtar bizi Debola” tezahüratlarıyla karşılanan Nijeryalı oyuncunun taraftarın ilgisinden büyük mutluluk duyduğu öğrenildi.

GG’den sonra boşta kalmıştı
Son olarak geçen yıl Süper Lig’e veda eden Gençlik Gücü’nde forma giyen 27 yaşındaki futbolcu yeşil beyazlılardan sonra hiçbir takımla anlaşamamıştı. Debola, özellikle Amerikan Ulusal Ligi’nde forma giydiği dönemde oynadığı 50 karşılaşmada 48 gol kaydederek dikkatleri üzerine çekmiş ve ligin en değerli oyuncusu seçilmişti.

Bu haber toplam 2552 defa okunmuştur