1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Dayanışma Evi'nde anlamlı etkinlik
Dayanışma Evinde anlamlı etkinlik

Dayanışma Evi'nde anlamlı etkinlik

“Vahan Bedelyan’ın Sihirli Kemanı” Dayanışma Evi'nde anılacak

A+A-

Kıbrıs’ın ünlü müzik ustası Vahan Bedelyan, ölüm yıldönümünde, 3 Nisan 2014 Perşembe akşamı Lefkoşa’da ara bölgede Ledra Palace Oteli karşısındaki Dayanışma Evi’nde anılacak. İlk kez Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Ermeniler tarafından birlikte, ölüm yıldönümünde özel anma gecesinde anılacak olan Vahan Bedelyan’ın ve ailesinin hayatını kurtaran ve Bedelyan’ın hayatında büyük rol oynayan 100 yaşındaki “Sihirli Keman”ı, anma gecesinde sergilenecek. Bedelyan, Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Ermeni öğrencilerine hem okullarda, hem de özel olarak müzik ve keman dersleri vermişti. Vahan Bedelyan uzun yıllar Lefkoşa Türk Lisesi’nde müzik öğretmenliği yapmış, o yıllarda lise bandosunu yönetmişti. Bedelyan’ın pek çok da bestesi bulunuyor. Yetiştirdiği öğrencilerin bazıları dünyada müzisyen olarak ün kazanırken, Bedelyan müziğin birbirinin dilini hiç bilmeyenleri bile yakınlaştırdığına inanıyordu.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR), Araştırmacı Gazeteci-Yazar Sevgül Uludağ ve Nilgün Güney Atölyesi’nin birlikte düzenlediği “Sihirli Keman” başlıklı özel anma gecesinde Bedelyan’ın hayatına ilişkin fotoğraflarla bir sunuş yapılacak, Bedelyan’dan keman dersleri almış öğrencileri Dr. Bekir Azgın, Nuritsa Nacaryan ve Andreas Yakovidis ile Bedelyan’ın torunu Vahan Ayneciyan birer konuşma yapacak, geceye katılanlara da Bedelyan’la ilgili hatıralarını paylaşma olanağı verilecek. Vahan Bedelyan, dedesinin sihirli kemanının serüvenini aktaracak.

Kıbrıs’ta nesiller boyu Kıbrıslı Ermeni, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumlarını müzikle kucaklamış ünlü müzik ustası Vahan Bedelyan’ın ölüm yıldönümünde Dayanışma Evi’nde ayrıca Nilgün Güney Atölyesi’nden ressamların hazırladığı Bedelyan anısına mini sergi de açılacak, Bedelyan’ın öğrencilerinden Nuritsa Nacaryan ise Kıbrıs’taki tüm toplumlar arasında yürüttüğü dostluklar nedeniyle onore edilecek. Saat 18.30’da başlayacak “Vahan Bedelyan’ın Sihirli Kemanı” başlıklı anma toplantısı resepsiyon ardından saat 20.30’da sona erecek.

 

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur