1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAYAN HÜSEYİN!
DAYAN HÜSEYİN!

DAYAN HÜSEYİN!

33 yaşındaki Hüseyin Luricinalı, yaşam mücadelesi veriyor, arkadaşları ve ailesi kampanyalar düzenliyor

A+A-

2 yıldır beynindeki tümörle mücadele eden ve 3 kez ameliyat olan Lefkoşalı 33 yaşındaki Hüseyin Luricinalı’nın tetkiklerinin yapılması ve yeniden ameliyat olabilmesi için ailesi ile sevenleri yardım kampanyası başlattı. Luricinalı’ya yardım etmek isteyen kişilerin Türk Bankası’nda Hüseyin Luricinalı ve Cesen Luricinalı 2000075262 nolu ortak hesabına bağışta bulunabileceği belirtildi

Ayşe GÜLER

33 yaşındaki Hüseyin Luricinalı, yaşam mücadelesi veriyor. Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi’nde tedavi gören Luricinalı, beynindeki tümörün yeniden nüksetmesi nedeniyle zor günler yaşıyor.
Luricinalı’nın tetkiklerinin zaman kaybetmeden yapılabilmesi için özel bir hastaneye başvuran ailesi, tetkikler için 3.500 Euro’ya ihtiyaç duyuyor.
Tedavi masraflarının karşılanabilmesi için seferber olan Luricinalı’nın ailesiyle birlikte arkadaşları, sosyal medya aracılığıyla vatandaşlara yardım çağrısında bulunarak, bağış toplamaya başladı.
Luricinalı’nın sevenleri yardım etmek isteyen kişilerin Türk Bankası’nda Hüseyin Luricinalı ve Cesen Luricinalı 2000075262 nolu ortak hesabına bağışta bulunabileceğini söyledi. 

Güney Kıbrıs’ta tedavi olacak
YENİDÜZEN’e konuşan Luricinalı’nın yakın arkadaşı, şu anda hastanede tedavi gören Luricinalı’nın 2 yıldır beynindeki tümörle mücadele ettiğini ve 3 kez ameliyat olduğunu belirtti.
İlk etapta gerekli tetkiklerin yapılabilmesi 3.500 Euro’ya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Luricinalı’nın arkadaşı, tetkiklerin yapılmasının ardından şu anda Amerika’da olan Luricinalı’nın doktorunun, önümüzdeki hafta içerisinde Güney Kıbrıs’a geleceğini ve orada tedavi olacağını belirtti.

Kas sistemi ve böbrekleriyle ilgili sorun yaşanıyor
Arkadaşından edinilen bilgiye göre Luricinalı, beynindeki tümör nedeniyle ardı ardına ameliyat olan Luricinalı’nın beynindeki tümör yeniden nüksetti.
Luricinalı’nın kas sistemi ile birlikte böbrekleriyle ilgili de sıkıntı yaşadığı öğrenildi.

Kamiloğlu: “Tetkiklerden sonra ameliyatın nerede yapılacağı kesinleşecek”
Öte yandan Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Ramadan Kamiloğlu, Hüseyin Luricinalı’nın Dahiliye Servisi’nde tedavisinin sürdüğünü, yapılacak tetkiklerin ardından ameliyatın nerede yapılacağının netleşeceğini kaydetti.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Kamiloğlu, Luricinalı’nın beynindeki hipofiz bezindeki adenom (tümör) nedeniyle ameliyat için Türkiye’ye de sevk edilebileceğini belirtti.

Ailesi ve arkadaşları hastane önünde toplandı
Öte yandan Luricinalı’nın ailesi ve arkadaşları, dün Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde toplandı.
Luricinalı’ya destek olmak için yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen arkadaşları, basın açıklaması yaparak, vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.


ARKADAŞALARI NE DEDİ? ARKADAŞALARI NE DEDİ? 

Erinç Aydınova: “Arkadaşımızın son durumu pek iç açıcı değil. Yaklaşık 2-3 yıldır tedavi sürecindedir. Çeşitlik tetkikler uygulandı fakat bir şekilde bir cevap vermedi bu tetkiklere. Son olarak bir doktorun tavsiyesi üzerine bir tetkik daha uygulanacak. Biz arkadaşları olarak geçen günden itibaren yardımcı olabilmek için hem sosyal medya üzerinden hem kendi aramızda olsun yaymaya çalıştık. Sağ olsun arkadaşları ve çevresi güzel bir katkıda bulundu. Umarım son yapılacak bir tetkike cevap verir ve Hüseyin yine eski sağlığına kavuşur. Şuan doktoru Amerika’da ve Kıbrıs’a gelecek hafta içinde tedavisine başlayacak. İnanırım ki Hüseyin arkadaşımız güçlü bir karakter ve iyileşerek aramıza döneceğine inanıyoruz.”

Hasan Zabit: “Kıbrıs halkından destek bekliyoruz arkadaşımız için. Yardıma ihtiyacı var ve Hüseyin için destek organizasyonları yapıyoruz. Pazartesi saat 18:00’da Anayasa Bar’da destek etkinliğimiz olacak.

Hilmi Damdelen: “Hüseyin herkesin bildiği gibi çok pozitif bir insandır. Hem zihinsel olarak hem fiziksel olarak çok güzel bir arkadaşımızdır. Herkesi bu maddi desteğe davet ediyoruz. Buradan bir mesajımız olsun eminiz ki arkadaşımız iyileşecek, herkese teşekkür ederiz.”

Bu haber toplam 21432 defa okunmuştur