1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Davutoğlu:Tarihi bir adım
Davutoğlu:Tarihi bir adım

Davutoğlu:Tarihi bir adım

TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu:"Hiçbir zaman bir Türk yetkili Kıbrıs Rum yönetiminin görüşünü doğrudan dinlememiş, Kıbrıs Rum Yönetimi yetkilisi de bizden dinlemişti."

A+A-

TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs’ta müzakerecilerin Atina ve Ankara’yı ziyaretlerinin tarihi bir adım olduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, TRT1'de yayınlanan "Enine Boyuna" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Bir yandan donmuş krizlerin, diğer yandan bir anda hareketlenen coğrafyaların olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, dış politikada bu konuların hepsini bir arada yürütmek durumunda oldukları ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu çok tarihi bir adım, bunun farkı ileride çok fark edilecek. Şimdiye kadar hep adada müzakereler yürürken, Türkiye ile Yunanistan genellikle tarafları tek yönlü temsil eden, bazen de tek yönlü engel çıkaran taraf olarak görülüyordu. Hiçbir zaman bir Türk yetikli Kıbrıs Rum yönetiminin görüşünü doğrudan dinlememiş, Kıbrıs Rum Yönetimi yetkilisi de bizden dinlemişti. Mesele hepimizin pozitif bir şekilde adada barışı sağlayacak her konuyu, eteğimizdeki her taşı ortaya dökmemiz. Ümit ederiz ki bu ziyaretler devam etsin, mümkünse ileride siyasiler düzeyinde görüşmeler yapılsın. Böylece Doğu Akdeniz'de herkesin herkesle görüşebildiği bir konjonktür doğsun."

Bu haber toplam 1844 defa okunmuştur