1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Davutoğlu yeniden AKP genel başkanı oldu
Davutoğlu yeniden AKP genel başkanı oldu

Davutoğlu yeniden AKP genel başkanı oldu

AK Parti 5. Olağan Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

A+A-

Ahmet Davutoğlu'nun "tek genel başkan adayı" olduğu kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeleri de seçildi.
Kongre salonuna eşi Sare Davutoğlu ile birlikte giden Ahmet Davutoğlu, salon önünde kurulan platformda bir konuşma yaptı.
Davutoğlu konuşmasında, “Bir anda PKK'sı, DHKP-C'si, DEAŞ'ı dışarıdaki odaklarla birlikte düğmeye bastılar ve 12-13 yıllık AK Parti iktidarının bütün kazanımlarını yerle bir etmek için harekete geçtiler. Onlar Türkiye'de kaos senaryosu için harekete geçerken, AK Parti kadroları huzur için, AK Parti kadroları izzet için, AK Parti kadroları istikbal için yürüyor” dedi.
Kongre için aralarında HDP'nin de bulunduğu 11 siyasi partiye davetiye gönderildi. Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de bizzat arayarak davet etti. Ancak Abdullah Gül, kongreye katılmama kararı aldı. Abdullah Gül'ün kongreye gönderdiği mesaj salonda okundu.
AK Parti Genel Başkanlığına Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, geçerli oyların tamamını alarak, bin 353 oyla yeniden seçildi. 7 oy geçersiz sayıldı. Kongrede Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu için adaylar belirlendi.  Mevcut Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinden 31 kişi listede yer almazken, bu isimler yerine 31 yeni isim görevlendirildi. 19 isimde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu listesindeki yerlerini korudu.

CNNTÜRK

Bu haber toplam 1369 defa okunmuştur