1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Davutoğlu gelebilir"
Davutoğlu gelebilir

"Davutoğlu gelebilir"

Küçük, Amerika Birleşik Devletleri’ne ziyareti ile ilgili bilgi verdi.

A+A-

UBP Hükümeti ile ilgili Güvensizlik Önergesi verileceği haberleri üzerine ülkeye dönüşünü bir gün önce gerçekleştiren Başbakan İrsen Küçük, Amerika Birleşik Devletleri’ne ziyareti ile ilgili bilgi verdi.

New York ve Washington temaslarını da değerlendiren Küçük, ABD’de eş zamanlı ziyarette bulunan Türkiye yetkilileriyle eşgüdüm içerisinde, Kıbrıs sorununu ortadan kaldırmaya yönelik çok önemli temaslarda bulunduğunu kaydetti.

Küçük, “(eş zamanlı ABD’ye ziyarette bulunan) Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı açıklamalarla bunun önemi ortaya çıkmıştır” dedi.
Küçük, Washington ziyareti esnasında Kıbrıs dosyasını çok iyi bilen ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin ile yaptığı görüşmede, 2013’ün çözüm için uygun bir zaman olduğunu ve Kıbrıslı Rumların görüşme için teşvik edilmesi gerektiğini belirttiğini kaydetti.

Küçük, “Bu temasım olumlu geçti. Amerikalılar da Kıbrıs’ta artık çözümün zamanının geldiğine inanıyorlar” dedi. Rubin’in ay sonu temaslarda bulunmak üzere adaya geleceğini da kaydeden Küçük, Washington’da bazı ABD Kongre üyeleri ile de görüşmüştü.

BM Genel Sekreteri’nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değinen Küçük, Feltman’a BM’nin adada bir çözüme ulaşılması için sürece müdahil olması gerektiğini söylediğini belirtti.

Küçük, “Görüşmede Kıbrıs sorununun çözümü için (BM’nin) müdahil olması gerektiği mesajını verdim” dedi.
Küçük, New York’ta Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile görüştüğünü, Davutoğlu’nun hafta sonuna doğru KKTC’ye gelmesini beklediğini söyledi. (tak)

Bu haber toplam 1440 defa okunmuştur