1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DAVAYA ERTELEME
DAVAYA ERTELEME

DAVAYA ERTELEME

Serdarlı’nın Yüksek İdare Mahkemesi’ne açtığı dava 6 Ağustos’a ertelendi. Davada KTFF avukatları da hazır olacak

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) başvuran Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü’nün talebi ile ilgili ilk görüşme dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Serdarlı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Tahkim Kurulu tarafından kendilerine tanınmadığı belirtilen savunma hakkını kazanmak için YİM’e yaptığı talep doğrultusunda dava 6 Ağustos tarihine ertelendi. Dosya KTFF’ye tebliğ edilecek ve KTFF avukatılarının da hazır olacağı mahkemede dava görüşülecek. Serdarlı ayrıca bu tarihe kadar kulübün KTFF üyeliğinden ihraç edilme kararı ile ilgili işlem başlatacak.

Mahkeme önünde pankart açıldı
Süper Lig Play-out mücadelesinde Çetinkaya karşısında cezalı oyuncu oynattığı için KTFF tarafından hükmen mağlup sayılan, maçın ikinci yarısına çıkmadığı için 3 puanı daha silinen ve günün sonunda Süper Lig’e veda eden Serdarlı’nın YİM’e yaptığı başvuru ile ilgili ilk görüşme dün gerçekleştirildi. KTFF Takhim Kurulu’nun kendilerine savunma hakkı vermediği için yapılan başvuru ile ilgili olarak dün Serdarlı köyünün önde gelenlerinin oluşturduğu komite üyeleri ve Serdarlılılar mahkemeler önünde “Yargı’ya güveniyoruz” yazılı pankart ile hazır bulundular.

Billuroğlu: “Savunma hakkımızı aramak için başvurduk”
Komite üyelerinden Ahmet Billuroğlu görüşme öncesi kısa bir açıklama yaptı. Kendilerinin KTFF’den ihraç edilmesine sebep olan ve doğal hakları olduğunu düşündükleri savunma hakkını aramak için YİM’e başvurduklarını belirten Billuroğlu, Anayasa’nın verdiği savunma hakkını kullanmak için talepte bulunduklarını hatırlattı. Bu taleplerinin federasyon kurulları tarafından reddedildiğini ve çıkış yolu bulmak için mahkemeye başvurduklarını belirten Billuroğlu, başvuru yaptıkları için KTFF’nin tüzüklerine dayalı olarak kendilerini ihraç ettiğini dile getirdi.

“İdama giderken bile son söz sorulur, bize sorulmadı”
İhraç kararı ile ilgili olarak da ayrıca mahkemeye başvuru yapacaklarını belirten Billuroğlu “Biz kamuoyunun vicdanına, adalete güveniyoruz. Biz sadece dinlenmeyi talep ediyoruz. İnsanlar idama giderken bile son sözün nedir diye sorulur. Bize bu bile çok görüldü. Mahmekede biz bunu talep etmek için bulunuyoruz. Umarım adalet yerini bulur” şeklinde konuştu.

6 Ağustos’a ertelendi
Daha sonra Serdarlı kulüp başkanı Taşer Büyükadam ve Avukat Mustafa Şener, Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu ile yaklaşık 20 dakika süren bir görüşme gerçekleştirirken, görüşme sonrası mahkemeler önünde bulunan gruba konu ile ilgili kısa bir açıklama yapıldı. Avukat Mustafa Şener yaptığı açıklamada KTFF Tahkim Kurulu’nun Serdarlı’ya vermediği söz hakkını mahkeme KTFF’ye vermek üzere dosyayı 6 Ağustos’a bıraktığını, bu tarihe kadar dosyanın KTFF’ye tebliğ edileceğini söyledi. Şener KTFF avukatlarının 6 Ağustos’ta mahkemede bulunarak davanın görüşülmeye devam edeceğini belirtirken, KTFF’nin ayrıca Anayasa’ya aykırı bir tüzükle ihraç kararı ürettiğini, ihraç kararı ile ilgili olarak da 6 Ağustos’a kadar işlem başlatılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur