1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ’den prestijli konferans
DAÜ’den prestijli konferans

DAÜ’den prestijli konferans

ICONFLE 2017, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) ev sahipliğinde yapılan ‘Yabancı Dil Öğretiminde Güncel Konular’ temalı Uluslararası Yabancı Dil Öğretimi Konferansı (ICONFLE 2017), 20 Ekim Cuma günü, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 09:00’da yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Söz konusu konferans dil öğretmenlerine ve eğitimcilerine fikir alışverişi yapma imkanı sağlanması ve yabancı dil ile ilgili güncel konularda bilgi paylaşımı olanağı sunuyor. Açılış konuşmalarında söz alan DAÜ YDİHO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramadan Eyyam, dünyanın farklı yerinden gelen katılımcıları ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 60 temsilcinin katıldığı konferansta 41 sunum, 5 çalıştay ve 15 poster sunumunun yer alacağını belirtti. Konferansın gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Eyyam, tüm katılımcılara verimli bir konferans geçirmeleri dileğinde bulundu. Yrd. Doç. Dr. Eyyam’dan sonra söz alan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise katılımcılara DAÜ hakkında bilgiler vererek, DAÜ’nün Times Higher Education listesinde yerini koruma başarısını gösterdiğini de katılımcılar ile paylaştı. Konferans bittikten sonra eline bildiri kitabı ulaşması temennisinde bulunan Prof. Dr. Osam, katılımcıların üniversitenin, konferansın, ülke ve yemeklerin tadını çıkarmaları tavsiyesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından sunumunu gerçekleştiren Prof. Penny Ur, ilk kez KKTC’ye geldiğini belirterek, DAÜ’ye ve sponsor olan Cambridge Üniversitesi Yayınlarına teşekkür etti. Öğretmenliğin ve araştırmacılığın iki farklı meslek olduğunu vurgulayan Prof. Ur,  araştırmanın öğretmenlere küçük ama önemli katkıları olduğunu kaydetti. Prof. Ur “Bana göre sınıf içindeki deneyim bir öğretmen için en önemli birikimdir.” dedi. Prof. Ur’a sunumunun ardından günün anısına DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam tarafından Lefkara işi pano takdimi edildi.

 

2 gün sürecek olan konferansta Müfredat Tasarımı ve Materyal Geliştirme, Dil Sınavları, Ölçme ve Değerlendirme, Mesleki Gelişim, Yöntembilim, Öğretmen Eğitimi, Eğitim Teknolojisi ve Dil Öğrenimi, Öğrenci / Öğretmen Özerkliği, Küresel ve Kültürel Konular, Kurumsal Gelişim ve Uluslararası Akreditasyon konularında çeşitli sunumlar ve tartışmalar yapılacak. Konferansın açılışına DAÜ Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova’nın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi de katıldı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2658 defa okunmuştur
Etiketler :