1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ’den kamu görevlilerine özel uygulama
DAÜ’den kamu görevlilerine özel uygulama

DAÜ’den kamu görevlilerine özel uygulama

DAÜ lisansüstü programlarda çok çeşitli burs uygulamaları yapmaya karar verildiğini bildirildi.

A+A-

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) lisansüstü programlarda çok çeşitli burs uygulamaları yapmaya karar verildiğini bildirildi.

DAÜ Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri lisasüstü programlara yönelik burs uygulamaları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada KKTC’de tek devlet üniversitesi olan DAÜ’nün topluma hizmet uygulamaları kapsamında ülkenin yetişmiş insan gücünün uzmanlaşması amacıyla lisansüstü programlarda çok çeşitli burs uygulamaları yapmaya karar verdiği açıklandı.

KAMU ÇALIŞANLARINA YÜZDE 20 İNDİRİM

Prof. Dr. Nadiri, 2014-2015 Akademik Yılı Güz Dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptıracak tüm KKTC kamu çalışanlarının ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden yüzde 20 indirim yapılacağını bildirerek devlet çalışanlarına ek olarak özel kurumlardan gelen taleplerin dikkate alındığını ve DAÜ ile işbirliği protokolü imzalayan veya imzalayacak olan kurum çalışanlarına da eğitim ücretleri üzerinden yüzde 20 indirim gerçekleştirileceği vurguladı.

Nadiri programların hem Lefkoşa’da hem de DAÜ kampüsü içerisinde yürütüleceğini de aktardı.

Prof. Dr. Nadiri, yaptığı açıklamada 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren Lefkoşa’da İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ne bağlı Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans programlarının yürütüldüğünü belirtti.

Nadiri, Eğitim Fakültesi’ne bağlı yüksek lisans programlarına talep olması durumunda programların Lefkoşa’da da yürütülebileceği bilgisini verdi.

Söz konusu açıklamada başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 6301157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 3653644) alınabileceği ifade edildi.

(tak)

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur