1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "DAÜ'deki sıkıntıntıların nedeni kurumsallaşamama"
DAÜdeki sıkıntıntıların nedeni kurumsallaşamama

"DAÜ'deki sıkıntıntıların nedeni kurumsallaşamama"

Arter ile Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, bugün basın yayın organlarının yönetici ve temsilcileri onuruna öğle yemeği verdi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı İsmail Arter, üniversitedeki sıkıntıların en önemli nedeninin kurumsallaşamama olduğunu belirterek, çalışmaları devam eden yeni yasayla DAÜ'nün düzlüğe çıkacağını ümit ettiklerini söyledi.

Arter ile Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, bugün basın yayın organlarının yönetici ve temsilcileri onuruna öğle yemeği verdi.

DAÜ Deniz Tesisleri’nde yer alan yemekte DAÜ Rektör Yardımcıları da hazır bulundu.

ARTER: “SIKINTILARIN EN ÖNEMLİ NEDENİ KURUMSALLAŞAMAMA”

DAÜ VYK Başkanı İsmail Arter yemekte yaptığı konuşmada, basın mensupları ve yöneticilerin bir araya gelmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Arter, DAÜ’nün zamana zaman mevzuattan kaynaklı sıkıntılar yaşadığını belirterek, DAÜ’nün sıkıntılarının en önemli nedeninin gereken düzeyde kurumsallaşamamış olması olduğunu ifade etti.

DAÜ’nün güncellenmeyen bir mevzuatla idare edilmeye çalışıldığını vurgulayan Arter,  DAÜ’nün yeni yasası ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

"YENİ YASAYLA DÜZLÜĞE ÇIKACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ"

Arter, çıkacak olan yasanın kurumsallaşma anlamında DAÜ’yü düzlüğe çıkaracağını ümit ettiğini söyledi.

OSAM: “ŞİMŞEKLERİ ÇEKMEK DOĞAL”

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, DAÜ’nün KKTC’nin en önemli başarılarından biri olduğunu belirterek, böylesi önemli bir kurumun belli dönemlerde şimşekleri üzerine çekmesinin doğal olduğunu kaydetti.

DAÜ ile ilgili bazı dönemlerde algı yönetimi oluşturularak ‘beyazın siyah gibi gösterilmeye çalışıldığını’ söyleyen Osam, tüm ülkenin değeri olan DAÜ’nün algı yönetimi ile zarara uğratılmaması konusundan basının yardımlarını beklediklerini söyledi.

Yeni yönetim olarak basınla etkili iletişim kurmak ve her şeyi açıkça ortaya koymak istediklerini anlatan Osam, böylece topluma ve üniversiteye büyük katkı koyulmuş olacağını ifade etti.

Arter ve Osam, konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladılar.

(tak)

Bu haber toplam 1372 defa okunmuştur