1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DAÜ'de yurt projesi huzursuz etti
DAÜde yurt projesi huzursuz etti

DAÜ'de yurt projesi huzursuz etti

Prime Living isimli şirket tarafından ‘yap-işlet-devret’ usulü ile DAÜ kampusu içerisinde inşaatı süren 920 kişilik yurt projesinde VYK üyesi Pekineli’nin inşaat mühendisliği görevini yürütmesinin DAÜ Yasası’na aykırı olduğu iddia edildi.

A+A-

YENİDÜZEN(ÖZEL)

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) üyesi, İnşaat Mühendisi Osman Pekineli’nin üniversite kampusu içerisinde inşaatı süren yurt projesinde inşaat mühendisliği görevini yürütmesi huzursuzluğa neden oldu.

Prime Living isimli şirket tarafından ‘yap-işlet-devret’ usulü ile yapımı süren 920 kişilik yurt projesinde VYK üyesi Pekineli’nin görev almasının DAÜ Yasası’na aykırı olduğu iddia edildi.

YENİDÜZEN’e ulaşan kaynaklar, ilgili yasanın VYK üyelerinin üniversitede iş yapmasını engellediğini ancak buna göz yumulduğunu öne sürdü.

Pekineli’ne  projenin inşaat mühendisliği görevini yürütmekle 200 bin TL ödendiği iddia edildi.


Yasa ne diyor?

DAÜ Yasası’nda VYK üyelerinin görev almaları ile ilgili açıkça ifadede bulunuyor.

Yasa’nın 6. maddesine göre; üyelerin Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde veya vakfın diğer bağlı kuruşlarında ücretli veya ücretsiz görev alamayacaklarına dikkat çekiliyor.

Pekineli: “Avukatımla görüştüm, yasa dışı bir şey yok”

Öte yandan DAÜ VYK üyesi Osman Pekineli ise DAÜ Yasası’na göre ‘yap işlet devret’ modeli olan projelerde üyelerin görev alabileceğini savundu.

Pekineli, projeyi kabul etmeden önce avukatıyla görüştüğünü ve yasal çerçevede bilgi aldığını dile getirdi.
Yasa’ya göre DAÜ tarafından ihaleye çıkılan işlerde kendisinin ve birinci derece akrabasının iş yapamadığını söyleyen Pekineli, yap-işlet-devret modeli ile yapılan yurt için ayni durumun geçerli olmadığını ifade etti.

Pekineli, yurt projesini geçtiğimiz yıl içerisinde tamamladığını, yasa dışı bir şey olması halinde bu projeyi kabul etmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 4349 defa okunmuştur