1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ'de sendikaların 'REKTÖR SEÇİMİ' isyanı
DAÜde sendikaların REKTÖR SEÇİMİ isyanı

DAÜ'de sendikaların 'REKTÖR SEÇİMİ' isyanı

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde örgütlü sendikaların...

A+A-

Ayşe GÜLER
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde örgütlü sendikalar, rektör Abdullah Öztoprak’ın
Üniversite Yönetim Kurulu (ÜYK) toplantısında, Rektörlük Seçim Sürecini başlatmak için ‘yasa dışı’ bir şekilde kurul kararı aldırdığını savundu.
Öztoprak’ın 20 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen ÜYK toplantısında, ‘ diğer konular’ başlığı altında seçim sürecini başlattığını kaydeden sendikalar, konunun Üniversite Senatosu’nda da gündeme geldiğini ve Rektör Belirleme Komisyonu’nun da kendisi tarafından belirlendiğini öne sürdü.
YENİDÜZEN’e konuşan sendika temsilcileri, resmi rektör münhalinin Vakıf Yöneticiler Kurulu tarafından açılması gerektiğini vurguladı.

Görev süresinin dolmasına 5 ay var
Rektör Öztoprak’ın görev süresinin 14 Ekim tarihinde dolacağını söyleyen sendika temsilcileri, “şu anda makam boş değil. Öztoprak neden bu kadar acele ediyor anlamıyoruz” şeklinde konuştu.
Sendika temsilcileri, Rektör Belirleme Komisyonu’nda seçim tarihinin 27 Haziran olarak belirlendiğini açıklayarak, seçim süresince Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun onay alınması gerektiğini, Üniversite Senatosu’nun yasa dışı bir olaya onay verdiğini savundu. 
Temsilciler, DAÜ’de yaşananlar ile ilgili yetkilileri göreve davet etti.

DAÜ-SEN Başkanı Doç. Dr. Tarık Timur

“Rektör adaylığı için zemin yokluyor”

DAÜ-SEN Başkanı Doç. Dr. Tarık Timur, DAÜ rektörü Abdullah Öztoprak’ın yasal hakkı olmamasına rağmen aday olmak için zemin hazırladığını savundu.
Timur, Öztoprak’ın 20 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen Üniversite Yönetim Kurulu (ÜYK) toplantısında, ‘ diğer konular’ başlığı altında “Rektörlük Seçim Sürecini” başlatmak için kurul kararı aldırdığını açıkladı.
Öztoprak’ın görev süresinin dolmasına 5 ay kaldığını söyleyen Timur, atılan adımın yasa dışı olduğunu kaydetti.
Timur, konunun Üniversite Senatosu’nun gündemine getirildiğini ifade ederek,  Rektör Belirleme Sürecini başlatmak için karar alındığını, daha sonra da Rektör Belirleme Komisyonu’nun da rektör tarafından belirlendiğini aktardı.

DAÜ BİR-SEN Eş Başkan Buğu Sümen Cohar

“Öztoprak’ın neden acele ettiğine anlam veremedik”

DAÜ BİR-SEN Eş Başkan Buğu Sümen Cohar DAÜ Rektörü Abdullah Öztoprak’ın ÜYK toplantısında ‘diğer konular’ başlığı altında rektörlük seçimini gündeme getirdiğini söyledi.
Ertesi gün yapılan Senato toplantısında da konunun gündemde olmamasına rağmen görüşüldüğünü ifade eden Cohar, “konu görüşüldü, seçim sürecini başladı. Konu ile ilgili komite kuruldu ve seçim tarihi olarak 27 Haziran belirlendi” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur
Etiketler : ,