1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ’de seçimler değerlendirildi
DAÜ’de seçimler değerlendirildi

DAÜ’de seçimler değerlendirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde “Cumhurbaşkanlığı Seçimleri: Siyaset ve Gazetecilik” konulu bir panel düzenledi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Film ve Gazetecilik Bölümü yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda  “Cumhurbaşkanlığı Seçimleri: Siyaset ve Gazetecilik” konulu bir panel düzenledi.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Vural’ın yönettiği panel, SİM TV Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, Gazete 360’tan Aysu Basri, Havadis Gazetesi’nden Derviş Doğan ve Kıbrıs Gazetesi’nden Hasan Hastürer’in katılımıyla gerçekleşti.
Panelde, adayların seçim kampanyalarının nasıl yürütüldüğü, adayların sahip olduğu avantaj ve dezavantajlar, kamuoyu yoklamalarının değerlendirilmesi, geçmiş seçimlerle bu seçimler arasındaki farklılıklar, Kıbrıs sorunu ve diğer gündemi işgal eden konular değerlendirildi. Yaklaşan seçimlerin, geçmiş seçimlerden farkı konusunda panele katılan medya mensupları şu değerlendirmelerde bulundular.

Hastürer: “Türkiye’nin müdahalesi yok gibi”
Hasan Hastürer, Türkiye’nin seçimlere ilk kez müdahale etmediğini ifade etti. Her seçimin kendine özgü özellikler taşıdığını kaydeden Hastürer, “Bu defa sanki kendi dinamiklerimizin belirleyeceği bir seçimi yaşıyor gibiyiz” diye konuştu.

Basri: “İlk defa tahmin yapamıyoruz”
Aysu Basri ise bu seçimlerde ilk defa sonuca dair tahminlerin yapılamadığını söyledi. Daha önceki seçimlerin sonuçlarının daha kolay tahmin edilebilir olduğunu ifade eden Basri, “Bu kez ilk defa tahmin yapamıyoruz. En rahat yaptığımız tahmin, bu seçimin ikinci tura kalacağı” dedi.

Özuslu: “Seçim atmosferi sönük”
Seçim atmosferini değerlendiren Sami Özuslu ise, seçimlerin geçmişe göre, sönük, sessiz ve heyecansız geçtiği tespitinde bulundu. Eskiden mitinglerin çok önemli olduğunu söyleyen Özuslu şunları söyledi: “Bu seçimlerde mitingi sadece bir aday yaptı. Belki bir tane Lefkoşa’da yapılacak. Eskiden mitingler çok önemliydi. Her köyde mutlaka miting yapılırdı. Miting yapamamak o partinin o adayın zafiyeti olarak algılanırdı. Partililer o bakımdan bir köyden öbür köye bir kentten diğerine miting yapardı. Bu seçimde meydan gösterisi yok”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sosyal medyanın da yoğun olarak kullanıldığını ifade eden Özuslu, “Sosyal medya, biz gazetecilerin pabucunu yavaş yavaş dama atacak. Birkaç seçim sonra, gazeteciler değil, sosyal medyada en fazla tık alanlarla panel yapılacak. Çünkü herkes artık fikir öncüsüdür. Herkes kitlelere ulaşabiliyor. Sosyal medyanın kullanım hareketliliğini görebiliyorum” dedi. 

Doğan: “Seçimlerde temel konu yine Kıbrıs sorunu”
Derviş Doğan ise Kıbrıs sorununun bu seçimlerde de ilk gündem maddesi olmasına rağmen, çözüm konusundaki açıklamalara ilişkin olarak çözümün Kuzey Kıbrıs’ın iç dinamiklerine değil dış dinamiklere bağlı olacağını söyledi. Derviş Doğan, diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de temel konunun Kıbrıs sorunu olduğunu söyleyerek, bu seçimlerin diğer seçimlerden ayırt edici bir özelliğinin olmadığı yorumunu yaptı. YD

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur