1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DAÜ'de Hocanın ve Sözen 2'nci turda
DAÜ'de Hocanın ve Sözen 2'nci turda

DAÜ'de Hocanın ve Sözen 2'nci turda

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde rektörlük seçimi ikinci tura kaldı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde rektörlük seçimi ikinci tura kaldı.

İlk turda en fazla oyu alan iki aday Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Prof. Dr. Ahmet Sözen, ikinci turda yarışacak.

Aykut Hocanın oyların % 39.3'ünğ, Ahmet Sözen ise % 23.26'sını aldı.

İlk tur oylamada Prof. Dr. Turgay Avcı % 22.66, Prof. Dr. Vedat Yorucu ise % 10.70, Prof. Dr. Mustafa İlkan % 3.97, Prof. Dr. Dennis A. Siginer % 0.30 oranında oy aldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Prof. Dr. Necdet Osam’ın istifasıyla boşalan rektörlük için seçimi için ikinci tur oylaması (eğilim yoklaması) pazartesi günü yapılacak.

104170234_715998102484757_6836845487361372799_n.jpg


 

DAÜ’deki rektörlük seçiminde oy verme işlemi sona erdi. Sandıklar açıldı, sayım başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Prof. Dr. Necdet Osam’ın istifasıyla boşalan rektörlük için seçim (eğilim yoklaması) yapıldı.

Saat 8.30’da başlayan ve 15.30'da tamamlanan seçimde adaylığı kabul edilen Prof. Dr. Turgay Avcı, Prof. Dr. Aykut Hocanın, Prof. Dr. Mustafa İlkan, Prof. Dr. Dennis A. Siginer, Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Prof. Dr. Vedat Yorucu yarıştı. 

DAÜ Yasasında rektörlük için seçim maddesi bulunmaması nedeniyle  Senato, rektör adayının demokratik yoldan seçilmesi için DAÜ’de tüm çalışanların ve öğrenci temsilcilerinin katılımıyla eğilim yoklaması gerçekleştirildi. 

Buna göre eğilim yoklamasında 1330 DAÜ çalışanı ve 14 öğrenci temsilcisinin oy kullanacağı açıklanmıştı.

DAÜ Merkezi Derslikler binasında 6 sandıkta oy kullanıldı.

Kovid 19 salgını nedeniyle yurt dışında olup ülkeye dönemeyenler veya riskli gruplarda olan 42 seçmen on-line oy kullandı. 

On-line seçimde  DAÜ’de görevli operatörler seçmenle bire bir irtibat kurarak kimlik tespiti yaptı. Seçmen daha sonra kendisine gönderilen kod ile internet ortamında oyunu kullandı. 

%50 OY ALINAMAMASI HALİNDE PAZARTESİ İKİNCİ TUR SEÇİM YAPILACAK

Seçimi kazanacak adayın yüzde 50+ oy alması gerekiyor. Adayların seçimi kazanacak gerekli oyu alamaması durumunda en çok oy alan iki aday arasında pazartesi günü ikinci tur seçimi yapılacak.

Seçimde öğretim üyelerinin oylarının ağırlığı yüzde 64, öğretim görevlilerinin yüzde 24, DAÜ personelinin yüzde 10 ve öğrenci temsilcilerinin ise yüzde 2 olarak hesaplanacak. 

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Rektör Adayı Saptama Komitesi  (RASK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uyguroğlu, DAÜ Yasasında rektörün seçimle belirlenmesi maddesi bulunmamasına rağmen rektör seçiminin daha demokratik olmasını sağlamak amacıyla Senato’nun  bir süreden beridir  iradesini DAÜ çalışanına devrederek eğilim yoklaması gerçekleştirdiğini; seçim sonuçlarının saat 18.00 sıralarında açıklanmasını beklediklerini belirtmiş, hiçbir adayın rektörlük için gerekli oyu alamaması durumunda pazartesi günü en çok oy alan iki aday arasında ikinci tur seçimi yapılacağını kaydetmişti.

Uyguroğlu,  seçimi kazanacak olan adayın salı günü Senato’da oylanmış olacağını da belirtmişti.

DAÜ Yasasına göre DAÜ’de rektör, Senato’nun önerisi ve Vakıf Yöneticiler Kurulunun onayıyla belirleniyor.

da1.jpg

Seçim, salgın nedeniyle maske ve eldivenlerle, sosyal mesafe kuralına uyulan bir ortamda devam etti. 

Oy kullanacak kişilerin binaya girişte ateşi ölçüldü. 

 


Fotoğraflar Fehime Alasya

Bu haber toplam 8665 defa okunmuştur
İlgili Haberler