1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ’de ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreni yapıldı
DAÜ’de ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreni yapıldı

DAÜ’de ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreni yapıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 5. Beyaz Önlük Giyme töreni gerçekleştirildi.

A+A-

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 5. Beyaz Önlük Giyme töreni gerçekleştirildi.

2014-2015 Akademik Yılı birinci sınıf öğrencilerin geleneksel beyaz önlük giyme töreni Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapıldı.

OSAM

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam törende yaptığı konuşmada, sağlığın insanoğlu için önemine dikkat çekerek, sağlıkla ilgili meslek gruplarının çok önemli görev üstlendiklerini ifade etti.

Osam, sağlıkta titizlik, gayret ve şefkatin önemine değinerek, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin alacakları çok iyi eğitimle mesleklerinde en iyi olmaya çalışacaklarını söyledi.

MALKOÇ

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç da, ulusal ve uluslararası işbirliği yapabilecek, dünyanın her yerinde mesleğini icra edebilecek sağlık personeli yetiştirdiklerini belirtti.

Malkoç, 2013-2014 Akademik Yılı’ndan itibaren çeşitli programlarda yüksek lisans ve doktora programlarını başlatarak bilim insanı yetiştirmeye başladıklarını vurguladı.

Malkoç, ileri teknoloji, nitelikli akademisyenleri ve işbirliği yaptıkları Marmara Hacettepe ve Dokuz Eylül üniversitelerinden aldıkları güçle ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.

Malkoç, Türkiye’deki seçkin hastanelerle işbirliği protokolleri yapmaya hazırlandıklarını da sözlerine ekledi.

(TAK)

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur