1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ'de 'barış ve adalet' tartışılacak
DAÜde barış ve adalet tartışılacak

DAÜ'de 'barış ve adalet' tartışılacak

4. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı DAÜ’de başladı

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi’nin (BAİM) düzenlediği “Barış İstiyorsanız, Adaleti Sağlayın” temalı 4. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı başladı.

Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda bugün başlayan konferansın açılışında konuşan DAÜ BAİM Başkanı Doç. Dr. Tuğrul İlter, ana teması barış ve adalet arayışı olan konferans süresince tartışılacak olan konular hakkında bilgi verdi.

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, konferansta barış konusu ile ilgili sunumlar gerçekleştirileceğine dikkat çekti.

İrvan, fakülte olarak barış ve medya ilintili çalışmalara önem verdiklerinin altını çizerek konferansın yararlı olması temennisinde bulundu.

DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, barış ile ilgili çalışmaların önemine değindi.

Açılış konuşmalarının ardından barış araştırmaları ve uluslararası ilişkiler alanlarında dünyanın önde gelen isimlerinden olan Prof. Dr. Oliver Richmond tarafından “Peace in the 21st Century: Peace, Progress and Intervention” (21.Yüzyılda Barış: Barış, İlerleme ve Müdahale) konulu sunum gerçekleştirildi.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, cuma gününe kadar sürecek konferans boyunca, sanatçı Serap Kanay’ın Anıtsal Öyküler Yerleştirmesi de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda ziyarete açık olacak.

(tak) 

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur