1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ üst geçiti Cumartesi günü yeniden açılıyor
DAÜ üst geçiti Cumartesi günü yeniden açılıyor

DAÜ üst geçiti Cumartesi günü yeniden açılıyor

DAÜ Kuzey ve Güney kampüslerini birbirine bağlayan yaya üst geçidin 27 Ekim Cumartesi günü yeniden kullanıma açılması planlandığı açıklandı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Kuzey ve Güney kampüslerini birbirine bağlayan yaya üst geçidin 27 Ekim Cumartesi günü yeniden kullanıma açılması planlandığı açıklandı.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre eski Lefkoşa – Mağusa anayolu üzerinde olan, Güney ve Kuzey kampüs arasında öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımını sağlayan yaya üst geçidin 1999 yılında DAÜ tarafından kullanıma kazandırıldığı belirtilerek, geçtiğimiz aylarda bir inşaat firmasına ait araç tarafından köprüye zarar verildiği ve köprünün kullanıma kapatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada köprünün yeniden kullanıma açılması için ilgili inşaat firmasının bağlı olduğu sigorta şirketi ile irtibata geçildiği, ancak sigorta şirketinin üst geçidin karayollarına mı yoksa DAÜ’ye mi ait olduğu konusunda mülkiyetle ilgili görüş birliğine varamadığı, bundan dolayı da masrafların sigorta şirketi tarafından karşılanmadığı ifade edilerek, üst geçidin yeniden kullanıma açılmasında gecikmeler yaşandığı bildirildi.

DAÜ için en önemli kriterlerden birinin öğrenci güvenliği olduğunun belirtildiği açıklamada, öğrencilerin ve halkın daha fazla mağduriyet yaşamaması için köprünün tamirinin DAÜ tarafından üstlenildiği ve İhale Yasası kapsamında gerekli tüm yasal işlemlerin tamamlanarak köprünün yeniden kullanıma açılması için tüm adımların atıldığı belirtildi.

Köprünün kullanım dışı olduğu dönemde DAÜ’nün gerek öğrencilerin gerek halkın gerekse trafik ulaşımının aksamaması ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi adına çeşitli önlemler aldığının belirtildiği açıklamada, üst geçidin yeniden kullanılmasında yaşanan gecikmeden ötürü meydana gelen mağduriyet için de öğrencilerden ve halktan özür dilendiği vurgulandı.

27 Ekim Cumartesi günü sabah saat 08:00 itibarıyla, onarımı tamamlanan üst geçit yerine monte edileceğinden, Lefkoşa ve Büyük Sanayi istikametinden Mağusa’ya gelecek olan sürücüler, üst geçit yanındaki kapıdan kampüse girip, Sabancı kapısından çıkarak yollarına devam edebileceklerdir.

Mağusa istikametinden, Büyük Sanayi ve Lefkoşa yönüne gidecek sürücüler ise Sabancı Yurdu karşısındaki otobüs duraklarının önünden Güney Kampüs içerisinden devam ederek, Eczacılık Fakültesi önündeki köprüden tekrar Lefkoşa Yoluna çıkabileceklerdir. Montajın bitimini müteakip trafik akış düzeni eskisi gibi devam edecektir.

Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
Etiketler :