1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ, uluslararası barış konferansına hazırlanıyor
DAÜ, uluslararası barış konferansına hazırlanıyor

DAÜ, uluslararası barış konferansına hazırlanıyor

DAÜ, 5. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı için hazırlıklar devam ediyor.

A+A-

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi ve Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi (BAİM) tarafından 8 – 9 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı için hazırlıklar devam ediyor. Konferansta bildiri sunmak isteyenler için son başvuru tarihi 22 Ekim 2018’dir. (http://crcp.emu.edu.tr). Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılacak olan konferans Kuzey Kıbrıs, Türkiye ve Dünya’dan çok sayıda akademisyeni buluşturacak.

DAÜ Rektörlüğü’ne Teşekkür

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, bu yılki teması; “Barışı Düşün, Barışı Konuş, Barışı Yetiştir” olarak belirlenen konferansa Upsala Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nico Carpentier ve Cardiff Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Stuart Allan davetli ana konuşmacılar olarak katılacaklar. BAİM Başkanı Doç. Dr. Metin Ersoy yaptığı açıklamada, uluslararası barış konferansının hazırlıklarının başarılı bir şekilde sürdüğünü ve DAÜ’nün tüm birimleriyle konferansa destek verdiğini ifade etti. Özellikle konferansı destekleyen DAÜ Rektörlüğü’ne teşekkür eden Doç. Dr. Ersoy, konferansta “Barış İletişimi”, “Siyasal İletişim”, “Kriz Yönetimi”, “Mülteci ve Azınlık Hakları” gibi konuların tartışılacağını, İngilizce ve Türkçe dilinde paralel oturumlarda farklı disiplinlerden katılımcıların bildiriler sunacaklarını belirtti.

BAİM’den Başbakan’a Davet

BAİM Başkanı Doç. Dr. Metin Ersoy ve Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Türksoy geçtiğimiz günlerde Başbakanı Tufan Erhürman’ı da makamında ziyaret ederek, 5. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı’na davet ettiler. BAİM’in çalışmaları hakkında da bilgi aktaran Doç. Dr. Ersoy, 2007 yılında kurulan merkezde birçok farklı etkinlik düzenlendiğini ancak bunlar arasında en önemli etkinliğin uluslararası barış konferansı olduğunu söyledi. 

Sivil Toplum Örgütleri de Davet Ediliyor

BAİM Başkanı Doç. Dr. Metin Ersoy yaptığı açıklamada uluslararası barış konferansı için yapılan hazırlıklarla ilgili de bilgi vererek, bu kapsamda toplumda faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle görüşmelere başlayacaklarını vurguladı. Sivil toplum örgütlerinin bu tür konferanslarda yer almasının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Ersoy, “barış” kavramının her yönüyle tartışılacağı bir ortamda sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katkı sağlayacağını kaydetti.

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur
Etiketler :