1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ sokak hayvanları için yürüyecek
DAÜ sokak hayvanları için yürüyecek

DAÜ sokak hayvanları için yürüyecek

Akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler kampüste yaşayan sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltmek ve varlıklarını bir kez daha kamuoyuna duyurmak üzere yürüyüş düzenliyor

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler  yarın saat  12.30 – 13.30  arasında, kampüste yaşayan sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltmek ve varlıklarını bir kez daha kamuoyuna duyurmak üzere yürüyüş düzenliyor.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada , “Kısırlaştır Aşılat Yaşat” projesi hakkında bilgi verildi.

Uzun zamandır Mağusa bölgesi için hayvan terketme noktası haline gelen DAÜ kampüsünde köpek ve kedi popülasyonunun artmasından kaygı duyan DAÜ’lüler üç yıl önce  Mağusa Veteriner Dairesi ile ortak bir proje başlattı. Kısırlaştır Aşılat Yaşat (KAY) projesi kapsamında  bugüne dek 80’den fazla dişi ve erkek köpek kısırlaştırılarak kampüse bırakıldı. Buna ek olarak DAÜ Hayvanlara Yardım Kulübü de hayvanlarım kampüs içinde belirlenen besleme noktalarından beslenme ve bakımlarını üstleniyor.

KAY Projesi ve DAÜ’lü Hayvanlara Yardım Kulübü gönüllü öğrencileri tarafından düzenlenen yürüyüşte üniversitenin insan, diğer canlılar ve çevrenin yaşam kalitesini artırmak, olumlu dönüşümlere öncülük etmek gibi sorumlulukları düşünülerek hareket edildiği belirtildi.

Bu haber toplam 1255 defa okunmuştur