1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ-SEN'den destek için açlık grevi
DAÜ-SEN'den destek için açlık grevi

DAÜ-SEN'den destek için açlık grevi

DAÜ ana giriş kapısı önünde açlık grevine başlayan sendikacılar, Gülmen ve Özakça’nın fotoğraflarının yer aldığı “Yalnız Değilsiniz” yazılı pankart açtı.

A+A-

 Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) üyeleri, Ankara’da kanun hükmünde kararname (KHK) ile işten durduruldukları için 68 gündür açlık grevinde olan öğretim görevlisi Nuriye Gülmen ile sınıf öğretmeni Semih Özakça’ya destek vermek için bu sabah saat 08.00’den itibaren bir günlük açlık grevi başlattı.

DAÜ ana giriş kapısı önünde açlık grevine başlayan sendikacılar, Gülmen ve Özakça’nın fotoğraflarının yer aldığı “Yalnız Değilsiniz” yazılı pankart açtı.

d2-002.jpg

TİMUR: “TÜRKİYE’DE AÇLIK GREVİ HAK ARAMA MÜCADELESİ YÖNTEMİNE DÖNÜŞTÜ”

DAÜ-SEN Başkanı Tarık Timur yaptığı açıklamada, Türkiye’de OHAL ve KHK ortamında insanların mesleklerine dönebilmek, annelerin çocuklarının cenazelerini alabilmek için açlık grevi yaptıklarını belirterek, Türkiye’de açlık grevinin hak arama mücadelesi yöntemine dönüştüğünü üzülerek gördüklerini ifade etti.

Timur, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 100 binden fazla kişinin işten çıkarıldığını, muhalif, demokrat, sol görüşlü ve barışsever insanların da darbe iddiasıyla işlerinden edildiğini belirtti.

Timur, Türkiye halklarının karanlık günleri hak etmediğini ifade etti.

NUMAN: “CADI AVINA DÖNÜŞTÜ”

DAÜ-SEN Genel Sekreteri Berna Numan ise okuduğu basın bildirisinde,  15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte aralarında akademisyen ve öğretmenlerin de bulunduğu 100 binden fazla kamu görevlisinin KHK’lar ile ihraç edildiğini, “cadı avına” dönüşen ihraçlarda haksızlığa uğrayan binlerce kişinin de kamudan ihraç kaderini paylaştığını kaydetti.

Numan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın binlerce KHK mağdurunun sesi olduklarını ve hayatlarını ortaya koyarak adalet talebinde bulunduklarını vurguladı.

d1-002.jpg

“DESTEK VERMEK İSTEYENLER ÇADIRI ZİYARET EDEBİLİR”

Gülmen, yarın sabah saat 08.00’e kadar olan açlık grevine destek olmak isteyenlerin çadırı ziyaret edebileceklerini söyledi.

Bu haber toplam 2539 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler