1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ-SEN ve DAÜ BİR-SEN’den açıklama
DAÜ-SEN ve DAÜ BİR-SEN’den açıklama

DAÜ-SEN ve DAÜ BİR-SEN’den açıklama

“Abdullah Öztoprak ve Eşber Serakıncı yargılanmalıdır”

A+A-

DAÜ-Sen ve DAÜ Bir-Sen yetkilileri DAÜ Üniversite Öncesi Eğitim Kurumlarının Doğa şirketine kiralanması nedeniyle dönemin rektörü Abdullah Öztoprak ve VYK Başkanı Eşber Serakıncı’nın yargılanmasını istedi.

İki sendika dün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Lokalinde bir basın toplantısı düzenledi ve DAÜ Üniversite Öncesi Okullarının Devriyle İlgili Meclis Araştırma Komitesi’nin basına yansıyan raporunun değerlendirmesini yaparak, bundan sonra yapılması gerekenleri açıkladı.

DAÜ-Sen Başkanı Mustafa Riza raporun basına yansımasıyla DAÜ-Sen ve DAÜ Bir-Sen’in ne kadar haklı olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Riza kendisinin de DAİ Okul Aile Birliği Başkanı iken bu mücadelenin ön saflarında bulunduğunu, dolayısıyla Meclis Araştırma Komitesi’nin söz konusu raporunun memnun etmekle birlikte, henüz istenilen noktada bulunulmadığını açıkladı.

“Sinsi bir şekilde…”

Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan DAÜ Bir-Sen Eş Başkanı Buğu Sümen Cohar, 20 Haziran 2011 tarihinde dönemin Rektörü Abdullah Öztoprak ve VYK Başkanı Eşber Serakıncı’nın “zarar ediyor” “üniversite batacak” gerekçeleriyle üniversitenin kurumlarını sendikalara, çalışanlara ve velilere yalan söyleyerek, hukuk dışı, gizli ve sinsi bir şekilde yurtdışından gelen bir şirkete kiraladığını ileri sürdü.

Cohar kapsamlı bir araştırma sonucunda ortaya çıkan rapordaki bulguların ekonomik, idari, hukuki ve sosyal boyutları olduğundan bahsederek, Öztoprak ve Serakıncı’nın el birliğiyle gerçekleştirdikleri bu devrine çalışanlar, öğrenciler, DAÜ ne de Gazimağusa halkına bir fayda getirmediğini savundu.

Okulları devralan şirketlerin öğrenci ücretlerine yüksek artışlar yaptığını, çalışanların maaşlarını büyük oranda düşürdüğünü ve eğitim kalitesini geçmişi aratır duruma getirdiğini savunan Cohar, DAÜ’nün bu devir işlerinden karlı çıkacağını iddia eden eski yönetimin öngörülerinin kandırmaca olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Cohar, devir yapıldıktan sonra Doğa Kolejlerinden DAÜ’ye hiçbir öğrencinin kayıt yaptırmadığını, bu devirde tek kazananın Doğa Şirketi olduğunu ileri sürdü. Bu noktadan sonra hükümete ve DAÜ VYK’sına görev düştüğünü belirten Cohar, hukuksuz yapılan devrin hesabının sorulması ve en erken zamanda okulların sahibine iade edilmesinin şart olduğunu kaydetti. Cohar, sendikaların konunun takipçisi olarak, sorumluların hesap vermesi ve yargılanmaları için her zeminde mücadeleyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur